Latest News

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σήμερα ο τέταρτος και ίσως τελευταίος τελικός- Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις φιλάθλων η ΕΛΑΣ

 Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού η αστυνομία, λίγες ώρες πριν τον 4ο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων σήμερα 12-6-2024 και από ώρα 16:00' έως 02:00' της 13-6-2024 σε ξενοδοχεία που διαμένουν οι αθλητικές αποστολές των ομάδων καλαθοσφαίρισης του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» και του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ» και κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις καθώς και συνοδειών των αθλητικών αποστολών με μηχανοκίνητη πορεία στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

* Αμβροσίου Φραντζή - Ηλία Ηλιού - Μάχης Αναλάτου - Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου - Αχιλλέως - Λεωφ. Ποσειδώνος - Θησέως - Βεΐκου - Αναστασίου Ζίννη.

Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Σήμερα ο τέταρτος και ίσως τελευταίος τελικός


Με ένταση και διαξιφισμούς συνεχίζεται η σειρά των Τελικών της Stoiximan Basket League απόψε (21:15) στο ΣΕΦ, που θα γίνει το 4ο ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.
Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-1 νίκες και θέλουν μια ακόμη για να κατακτήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας για τρίτη σερί σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν την ισοφάριση προκειμένου να διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα σε πέμπτο και τελευταίο αγώνα στο ΟΑΚΑ μεθαύριο Παρασκευή.

Στην κλήρωση της τριάδας των διαιτητών του Game 4, που είναι οι Πέτρος Παπαπέτρου, Στέφανος Μαγκλογιάννης και Γιώργος Θεωνάς, έδωσε το «παρών» ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τους «ρεφ» ότι: «Θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούν αυτή τη φορά στο ύψος των απαιτήσεων ενός τόσο κρίσιμου αγώνα».

Ιδιαίτερα έμφαση δίνουν οι «πράσινοι» στην καταγραφή των υβριστικών συνθημάτων και ο Γιαννακόπουλος είπε σχετικά ότι: «Θα διακόψει κάποιος διαιτητής στην πέμπτη παρατήρηση να αδειάσει το γήπεδο; Θα διακόψει οριστικά στο 6ο ή στο 7ο, όπως ορίζει ο κανονισμός; Εγώ θα είμαι εκεί και θα τα μετράω ένα ένα και ελπίζω με παρουσία εισαγγελέα».

Σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνει: «Εν όψει του τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR καλεί την ΚΑΕ Ολυμπιακός και όλες τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ADVERTISEMENT

Καλούμε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ομάδας, κ. Γιώργο Σκινδήλια και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών και όλων των μελών της αποστολής μας.

Να πράξουν το αυτονόητο, ό,τι δηλαδή κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Ολυμπιακού απολαμβάνει υποδειγματική φιλοξενία και όποτε κερδίζει μπορεί και πανηγυρίζει μέσα στο παρκέ δίχως να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα».

Και στη συνέχεια οι «πράσινοι» τονίζουν: «Δηλώνουμε εμφατικά πως θα ζητήσουμε από την πρώτη στιγμή εισόδου μας την εφαρμογή του κανονισμού σχετικά με τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος φυσικών προσώπων».

Στο μεταξύ, ο team manager του Ολυμπιακού Χρήστος Μπαφές, στο περιθώριο της κλήρωσης των διαιτητών, διευκρίνισε προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν τα έχουν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τα έχουν με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που κάνει τις αναρτήσεις που καταγγείλαμε, στο Instagram, και προσπαθούν να προστατέψουν την ομάδα τους».