Latest News

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Δικάζεται στο Αυτόφωρο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ –Τι ισχυρίζεται για το καβγά με τη σύντροφό του - Διώκεται για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος

 


Από το Αυτόφωρο Μονομελές δικάζεται αυτή την ώρα ο δημοσιογράφος, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του το βράδυ... της Κυριακής (23/6).

Ο 45χρονος δημοσιογράφος οδηγήθηκε νωρίς σήμερα (26/6) το μεσημέρι στον εισαγγελέα, φορώντας κοστούμι και μάσκα για το κορωνοϊό.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος και τον παρέπεμψε να δικαστεί.

Παράλληλα, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας σχετικά με πράξεις που φέρονται να έχουν καταγγείλει σε βάρος τους η σύντροφος και η εν διαστάσει σύζυγός του, οι οποίες αφορούν προγενέστερο διάστημα και δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση της η ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι έθεσε σε παύση τη σύμβαση του:

«Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σε έναν καβγά ποτέ δεν φταίει ένας», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν υπάρχει καμία καταγγελία στην αστυνομία», ανέφερε έξω από τα δικαστήρια ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν την έχει απωθήσει, αλλά κατά τον εντολέα του, τον είχε προκαλέσει νωρίτερα.

«Σε έναν καβγά ποτέ δεν φταίει ένας» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ενώ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν της είχε προκαλέσει κάταγμα στην γνάθο.

Τέλος, σημείωσε ότι ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε και η σύντροφός του.