Latest News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Παραιτείται η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας

 Παραιτείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας Μπλερίνα Μπάλα...

Η ενημερωτική ιστοσελίδα himara.gr επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» που αναφέρουν ότι η διορισμένη δήμαρχος Χειμάρρας έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή της. Όσον αφορά στους λόγους της παραίτησης αυτής, η ίδια επικαλείται αδυναμία εκπλήρωσης του έργου που ανέλαβε για προσωπικούς λόγους. 

Υπενθυμίζεται ότι η προερχόμενη από τους σοσιαλιστές Μπλερίνα Μπάλα ορίστηκε δήμαρχος Χειμάρρας από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις επόμενες εκλογές, βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου στην Αλβανία. Σύμφωνα με τον ίδιο εκλογικό νόμο, αρμόδιο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας μέχρι να συνεδριάσει για να ψηφίσει και να ορίσει άλλον δήμαρχο.

Η κ. Μπάλα ήταν ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χιμάρας και μέχρι πρότεινος αντιδήμαρχος στον δήμο Χιμάρας. Το κόμμα της ωστόσο, ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2023, όπου πρώτευσε ο συνδυασμός του Φρέντι Μπελέρη. Ο Φρέντι Μπελέρης, σήμερα υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στερήθηκε του δικαιώματός του να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του έστω και μέσα από τη φυλακή. Από τότε η διοίκηση του δήμου παραμένει στα χέρια του Σοσιαλιστικού κόμματος.