Latest News

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Κατάρρευση κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη: Τη διαρροή φυσικού αερίου εξετάζουν οι αρχές – Δύο συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

 Οι τουρκικές αρχές συγκλίνουν στη διαρροή φυσικού αερίου, για την κατάρρευση ενός τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη, από τα συντρίμμια του οποίου ανασύρθηκαν ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες...

Τριμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων θα διενεργήσει ενδελεχή έλεγχο για να εξακριβώσει τα αίτια της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου συνοικία Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν αμέλεια. Για την ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου.

Την ώρα της κατάρρευσης, απέναντι από το κτίριο, οι πολίτες που περίμεναν να επιβιβαστούν σε ένα δημόσιο λεωφορείο γλίτωσαν οριακά από τα συντρίμμια που έπεφταν.

Η κατάρρευση σημειώθηκε περίπου στις 8:40 π.μ. της Κυριακής, τοπική ώρα. Το κτίριο είχε ένα κατάστημα στο ισόγειό του, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία επιχειρήσεων, ενώ μόνο οι δύο τελευταίοι όροφοι χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες.

Ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας δήλωσε, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ότι «τα διαμερίσματα είχαν χτιστεί χωρίς να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές και ότι αργότερα προστέθηκαν παράνομα επιπλέον όροφοι».

Κατάρρευση κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη: Τη διαρροή φυσικού αερίου εξετάζουν οι αρχές – Δύο συλλήψεις

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, δήλωσε ότι δύο άτομα - ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο ισόγειο - συνελήφθησαν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο σημείο, αναγνώρισε τον νεκρό ως υπήκοο του Τουρκμενιστάν.