Latest News

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Έρευνα από τον Άρειο Πάγο γιατί ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος


 Έρευνα από τον Άρειο Πάγο γιατί ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του αν και διώκεται... για κακούργημα.

Ο Άρειος Πάγος διέταξε πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα και ανακρίτριας, που άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα. Η έρευνα διενεργείται για ενδεχομένως εσφαλμένη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος καθώς κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Νωρίτερα, ο Απόστολος Λύτρας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να μην την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού από τον γιατρό ιδιωτικής κλινικής στην οποία πήγε το ζευγάρι, λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης που βρισκόταν η γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει πολύ σοβαρά τραύματα, με κάταγμα στο ρινικό οστό και στο χέρι, τραύμα από δάγκωμα και πολλές κακώσεις και εκχυμώσεις. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά από τη διαδικασία των εξηγήσεων του κατηγορούμενου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έκριναν ότι στον δικηγόρο πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του. Ο προβεβλημένος σε μέσα ενημέρωσης ποινικολόγος φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις σε βάρος της συζύγου του – κάτι που επανέλαβε και εξερχόμενος των δικαστηρίων μιλώντας στους δημοσιογράφους.