Latest News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Λαμία: Πρώτες ύλες ληγμένες έναν χρόνο κατασχέθηκαν στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτση» που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα στη Λαμία, καθώς φέρεται να εντοπίστηκαν ληγμένες πρώτες ύλες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη δηλητηρίαση μαθητών που είχαν καταναλώσει γεύματα παρασκευασμένα από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Πληροφορίες  αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες, σε ορισμένες περιπτώσεις, είχαν λήξει περισσότερο από έναν χρόνο.

Σχετικά με την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων έχουν καταγραφεί οι κινήσεις υπαλλήλου της εταιρείας στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου περίπου 40 λεπτά πριν από την εκδήλωσή της.

Το εύρημα γέννησε υποψίες, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να εντοπίζουν και να εξετάζουν τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Εξάλλου, όπως έχει γίνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα γνωστό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, παρότι δεν έχουν συντάξει τελικό πόρισμα, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον χώρο.

Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πριν από τη φωτιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη Λαμία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Λαμία: Οι τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις, που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού:

  1. Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση.
  2. Μύριζε βενζίνη: Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του κατεστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους.
  3. Τα καταγραφικά: Τα δύο καταγραφικά κάηκαν, δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι εάν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή «εξαφανίστηκε».