Latest News

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μαγιόρκα: Εξοργισμένοι κάτοικοι έδιωξαν τουρίστες από παραλία - Τους φώναζαν να φύγουν και να πάνε αλλού! (BINTEO)

 


Κάτοικοι της Μαγιόρκα εξαγριωμένοι από τον μαζικό τουρισμό, εμπόδισαν τουρίστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ειδυλλιακή παραλία του νησιού αυτό... το Σαββατοκύριακο. 

Στην παραλία της Μαγιόρκα όπου πραγματοποιήθηκε η δράση κατά των τουριστών, διαδηλωτές χειροκροτούσαν την ώρα που οι τουρίστες απομακρύνονταν από την ακτή. Άλλοι κάτοικοι του ισπανικού νησιού κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Να προσέχετε τους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι», εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στον μαζικό τουρισμό. 

Πάνω από 200 ήταν οι ακτιβιστές που βρέθηκαν στην αγαπημένη παραλία των influencers και των τουριστών Καλό ντες Μόρο της Μαγιόρκα για να διώξουν τους επισκέπτες. Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι ντόπιοι να φωνάζουν: «Φύγετε, φύγετε!».

Η ομάδα «Grassroots Mallorca Platja Tour» κάλεσε τους ντόπιους να κάνουν κατάληψη στην δημοφιλή παραλία. 

Τα γαλήνια τιρκουάζ νερά του Καλό ντες Μόρο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να ανεβάσουν μια φωτογραφία στο Instagram.  Ο αντίκτυπος του μαζικού τουρισμού στο Καλό ντες Μόρο είναι εμφανής καθώς 70 κιλά άμμου εξαφανίζονται σε πετσέτες και υποδήματα κάθε μέρα. 

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο διασχίζοντας βράχια και 120 απότομα σκαλοπάτια, χρησιμοποιείται ως χώρος απορριμάτων από τουρίστες που είναι πολύ τεμπέληδες για να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους.  

Η διαμαρτυρία στην παραλία, «Ocupem Les Nostres Platges» - που μεταφράζεται ως «Κατάληψη στις παραλίες μας» - ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά διαδηλώσεων των ντόπιων κατά του μαζικού τουρισμού στη Μαγιόρκα. 

Οι κάτοικοι του νησιού κατηγορούν τους τους τουρίστες  για την αύξηση των τιμών των ακινήτων κατά 250% μέσα σε μια δεκαετία, ενώ οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι και την ίδια ώρα από τους χαμηλότερους σε όλη την Ισπανία.