Latest News

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σφοδρή κακοκαιρία στη Βέροια - Ξηλώθηκαν δέντρα και η μισή πόλη δεν είχε ρεύμα (BINTEO)


 Δυνατό μπουρίνι έπληξε το βράδυ της Πέμπτης την Βέροια, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων... στην πόλη.

Παρότι οι θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα ήταν εξαιρετικά υψηλές, στην Βέροια εκδηλώθηκε πρόσκαιρη κακοκαιρία με αποτέλεσμα λόγω της σφοδρότητας των ανέμων, την πτώση δέντρων σε διάφορα σημεία εντός και εκτός πόλης αλλά και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξηλώθηκαν 15 δέντρα και έφυγαν λαμαρίνες, ταμπέλες αλλά μέχρι και θερμοσίφωνες στον αέρα. Δεν υπήρξαν τραυματίες αλλά ούτε μεγάλες ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ένα μεγάλο δέντρο στην οδό Ελιάς κοντά στην πλατεία της Βέροιας «ξηλώθηκε» και έπεσε στο οδόστρωμα και άμεσα στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την απομάκρυνση του δέντρου και την απελευθέρωση του δρόμου. Πτώση δέντρου υπήρξε επίσης και στη Γέφυρα Κούσιου, καταπλακώνοντας ένα ΙΧ. 

Εκτός από δέντρα έπεσαν και κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα η μισή πόλη από τον Αγ. Αντώνιο έως το Εργοχώρι να μείνει χωρίς ρεύμα. Μέχρι αυτή την ώρα, συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΔΕΔΗΗΕ σπεύδουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων και μεγάλων κλαδιών.