Latest News

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Μάικλ Μόσλεϊ: Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC που αγνοείται στη Σύμη

 


Άκαρπες παραμένουν ως τώρα οι έρευνες για τον δημοσιογράφο του BBC Mάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από χθες στη Σύμη...

Ο Μάικλ Μόσλεϊ είχε βγει χθες για πεζοπορία, ωστόσο δεν επέστρεψε στο σπίτι όπου διέμενε με τη σύζυγό του, Κλερ Μπέιλι. Η σύζυγος κάλεσε τις Αρχές και από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο παρουσιαστής δεν είχε μαζί του κινητό, ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν το στίγμα του. Οι Αρχές προσπαθούν να ερευνήσουν τη διαδρομή την οποία ακολούθησε τη νύχτα, μήπως και βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνές τους.

Η είδηση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου του BBC έχει γίνει πρώτο θέμα σε πολλά κορυφαία ειδησεογραφικά σάιτ της Βρετανίας. Στη Mirror μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επιβεβαιώνοντας πως οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα κάτι αξιόλογο.

«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου με ένα άλλο ζευγάρι, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή του Πεδίου της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 το μεσημέρι και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε τώρα από την πυροσβεστική να συνδράμει στην επιχείρηση, σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμα και να τον δάγκωσε φίδι, παραμένοντας κάπου τραυματισμένος. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του... Κανένα απολύτως, και αυτό σημαίνει ότι για εμάς, τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Στελέχη της ΕΜΑΚ, καθώς και αστυνομικοί και πυροσβέστες της Σύμης ερευνούν φαράγγια και άλλα σημεία, από τα οποία μπορεί να πέρασε ο 67χρονος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντοπιστεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας που να είχε δει τον αγνοούμενο, με τις αρχές να στρέφουν τις έρευνες τους προς πάσα κατεύθυνση.

«Είναι δύσκολο να χαθεί κάποιος στη Σύμη»

Ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας,  σημειώνει: «Όλο το νησί είναι ανάστατο από χθες το απόγευμα. Έχουν βγει οι υπηρεσίες του νησιού και ψάχνουν τον άνθρωπο. Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία του Αγίου Νικολάου -βέβαια έχει λίγη ζέστη αυτές τις μέρες-, περπάτησε ένα μονοπάτι, που είναι περίπου 15 λεπτά, και έφτασε σε χωριό με εστιατόρια, με ξενοδοχεία, με ταξί, με λεωφορεία.

Μόνος του είχε πάει για μπάνιο. Οι πληροφορίες λένε ότι τον είδαν να μιλά με κάποιον στην επιστροφή, ενώ σε μία κάμερα λένε ότι τον είδαν να μιλά σε μία κυρία με αλλαγμένο μπλουζάκι, κάτι που διαψεύδει η σύζυγός του».

Ο δήμαρχος της Σύμης, πάντως, ξεκαθάρισε πως «είναι πολύ δύσκολο να χαθεί κάποιος στο νησί». Παράλληλα, η δημοσιογράφος της «Ροδιακής», Ελευθερία Πέλλου, ανέφερε πως μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση». Ανέφερε ακόμα ότι γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες και έρευνες σε κάθε πιθανό σημείο απ’ όπου μπορεί να έχει περάσει ο 67χρονος, αλλά και πως πολύ σύντομα φτάνει στη Σύμη ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, για να πάρει μέρος στην έρευνα.

Οι θερμοκρασίες χθες στην περιοχή ήταν πάρα πολύ ψηλές, στη Λίνδο ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς και η Σύμη έχει πάντα 3 με 5 βαθμούς ψηλότερα.
 

Mάικλ Μόσλεϊ: Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC που αγνοείται στη Σύμη

Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στη Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στο New College της Οξφόρδης, ο Michael Mosley έγινε τραπεζίτης στο Λονδίνο.

Αφού δούλεψε δύο χρόνια στον τραπεζικό τομέα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική και συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική ψυχολογία στην Ιατρική Σχολή του Royal Free Hospital (που αποτελεί μέρος της Ιατρικής Σχολής του University College London).

Ο Mάικλ Μόσλεϊ συνέχισε τις ιατρικές του σπουδές αλλά εδώ και 25 χρόνια εργάζεται ως παραγωγός ντοκιμαντέρ και είναι βραβευμένος δημοσιογράφος.

Ο Dr. Μόσλεϊ εντάχθηκε στο BBC ως εκπαιδευόμενος βοηθός παραγωγού και αφού έκανε παραγωγή σε εκπομπές για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα έγινε παρουσιαστής.

To 1995, ανακηρύχθηκε Ιατρικός Δημοσιογράφος της Χρονιάς από τη Βρετανική Ιατρική Ένωση για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Mosley είναι επίσης αρθρογράφος της Daily Mail και έχει γυρίσει πολλές ταινίες για τη διατροφή και την άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής του Channel 4 «Michael Mosley: Who Made Britain Fat?» Στο παρελθόν παρουσίαζε τη σειρά «Trust Me, I’m A Doctor», επίσης στο BBC.