Latest News

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Νέα διάσταση στο θρίλερ στη Σύμη: Φωτογραφία δείχνει τον παρουσιαστή του BBC να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι

 


Ανατροπή δεδομένων καταγράφεται στην υπόθεση του 67χρονου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Σύμης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης, με το νησί να βρίσκεται σε... αναβρασμό.

Την ώρα που κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου επιχειρεί για τον εντοπισμό του, ενισχυόμενο από εθελοντές και αστυνομικούς του νησιού, ενώ πλέον συμμετέχουν και δύτες, που θα ψάξουν στο νερό για τον αγνοούμενο παρουσιαστή του BBC, προχθεσινή φωτογραφία, που έδωσε στο «φως» το Mega δείχνει τον Βρετανό παρουσιαστή να έχει περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι, κρατώντας μια ομπρέλα, αρκετά μακριά από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για την εξαφάνισή του.


Στη φωτογραφία φαίνεται να έχει περάσει από το επικίνδυνο μονοπάτι και τα σπίτια της περιοχής και να βαδίζει στον κεντρικό δρόμο του χωριού Πέδι. Ωστόσο, από εκεί και πέρα χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αστυνομικοί που ελέγχουν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην παραλία του Αγίου Νικολάου, απ’ όπου ξεκίνησε τη διαδρομή. Αρχικά επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της συζύγου του ότι τον αποχαιρέτισε. Στο υλικό φαίνεται να περνάει από το εστιατόριο.

Η φωτογραφία είναι από κάμερα ασφαλείας με ώρα 13:50 το μεσημέρι της Τετάρτης και «δένει» με την μαρτυρία κατοίκου, που είναι από χθες γνωστή, ότι είδε τον Βρετανό παρουσιαστή να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του.

Ο συγκεκριμένος κάτοικος, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση και στις Αρχές, υποστηρίζει πως είδε τον 67χρονο να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, στο Πέδι, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης. Άγνωστο, όμως, παραμένει αν ο αγνοούμενος επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και αν τελικά επιβιβάστηκε σε ποια στάση κατέβηκε.

Οι αρχές έχουν δώσει εντολές και οδηγίες στους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται με σκάφη στην ευρύτερη περιοχή, είτε να κάνουν τοπικές διαδρομές, είτε απλώς μεταβαίνουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο αγνοούμενος Βρετανός παρουσιαστής δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην μπορούν να εντοπίσουν το τελευταίο του στίγμα.

Στην επιχείρηση και δύτες

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης διεκόπη αργά την Πέμπτη και συνέχισε το πρωί της Παρασκευής με ενισχύσεις. Οι έρευνες εστιάζουν στην περιοχή Πέδι της Σύμης, όπου μια γυναίκα δήλωσε ότι τον είδε την Τετάρτη.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Τσάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, είπε στο βρετανικό δίκτυο ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Το Λιμενικό έχει δώσει εντολή στα καταπλέοντα πλοία να έχουν την προσοχή τους μήπως δουν κάτι στη θάλασσα.

Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα της Σύμης ανέφερε ότι πέντε περιπολικά σκάφη – μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί – γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Νωρίτερα, ελικόπτερα, drones, σκύλοι, σωστικά συνεργεία σε συνεργασία με εθελοντές «χτένισαν» την περιοχή όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο 67χρονος την ώρα που η θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις. Ο 67χρονος παρουσιαστής είναι πολύ γνωστός για προγράμματα όπως η σειρά του BBC Trust Me, I’m A Doctor και για τις εμφανίσεις του  στο The One Show του BBC και στο This Morning του ITV.

Ποις είναι ο σκύλος που συμμετέχει στις έρευνες

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ο σκύλος Σκαρ, που έφτασε στη Σύμη με το πλοίο, το πρωί της Παρασκευής. Η Σκαρ είναι ειδικά εκπαιδευμένη να εντοπίζει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές, σύμφωνα με την Mirror.

Ο αστυνομικός, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το επώνυμό του στην Mirror είπε: «Θα μιλήσω με την αστυνομία στο νησί και θα μας πουν πού να ψάξουμε. H Scar μπορεί να βρει κάποιον είτε είναι ζωντανός είτε νεκρός».

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του 67χρονου αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση ως προς τις συνθήκες εξαφάνισής του, ενώ το ίδιο θα κάνει και το φιλικό τους ζευγάρι που τους φιλοξενούσε στο νησί.

Πέρα από τις νέες καταθέσεις οι αστυνομικοί θα ελέγξουν όλο το διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν εάν εμφανίζεται κάπου στον χρόνο που έχει δηλωθεί ότι χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ άκαρπες ήταν οι έρευνες για το αν έκλεισε ακτοπλοϊκό ή αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου να φύγει από το νησί. Άλλωστε, εκτός από το κινητό του τηλέφωνο και το διαβατήριό τους βρέθηκε στο σπίτι όπου φιλοξενείται το ζευγάρι.

Τι κατέθεσε η σύζυγός του

Όπως είπε η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ οι τέσσερίς τους ήταν στο καραβάκι για να πάνε από την περιοχή του Αγίου Νικόλα στο Πέδι, όταν ο σύζυγός της τους είπε ότι εκείνος θα προτιμήσει να πάει με τα πόδια. Η διαδρομή που αναμένεται ότι ακολούθησε είναι ένα μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου, το οποίο παρόλο που είναι απότομο αρκετοί ξένοι τουρίστες το επιλέγουν για πεζοπορία, ενώ σύμφωνα με τους ντόπιους είναι ασφαλές.

«Μάλλον έπεσε στη θάλασσα και ξεβράστηκε ή έγινε κάτι άλλο», δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας. «Είναι αδύνατο να βρίσκεσαι εκεί που γίνονται οι έρευνες. Είναι μια μικρή περιοχή και έχει ερευνηθεί ενδελεχώς» είπε. «Έχουμε μηδενική εγκληματικότητα στο νησί μας. Είμαστε μια μικρή κοινότητα και είμαστε όλοι αναστατωμένοι» πρόσθεσε.