Latest News

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Θρίλερ στη Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για τον διάσημο παρουσιαστή του BBC - Τα τρία σενάρια που εξετάζονται και οι νέες μαρτυρίες

 Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται  στη Σύμη...από το βράδυ της Τετάρτης (5/6).

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, με τη συνδρομή και κλιμακίου από την Αθήνα.

Εκτός από το ελικόπτερο που απογειώθηκε από την Αθήνα και μετά το τελευταίο φως αποχώρησε για τη βάση στη Ρόδο, για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές.

Στις έρευνες συμμετείχαν χθες 7 πυροσβέστες και 1 όχημα, ενώ υποστήριξη παρείχε η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

ADVERTISEMENT

Κινήσεις του παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, φαίνεται να εντόπισαν οι Αρχές, που έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τις κάμερες της περιοχής.

Ο Μόσλεϊ βρίσκεται στη Σύμη με τη σύζυγό του για διακοπές. Είχε βγει για πεζοπορία στο νησί από την παραλία του Αγίου Νικολάου αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι ο Μόσλεϊ δεν είχε μαζί του το κινητό του καθώς το είχε ξεχάσει στο κατάλυμα που διαμένει με τη σύζυγό του.


Τα τρία σενάρια για την εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη

Η εξαφάνιση του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη είναι το βασικό θέμα στον βρετανικό Τύπο. Ο Μάικλ Μόσλεϊ είναι διαβητικός και ένα σενάριο είναι να ζαλίστηκε – λόγω καιρού – με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα. Όμως, η σύζυγός του έχει αναφέρει πως ο ίδιος, που είναι και γιατρός, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται είναι είτε να ζαλίστηκε ή να σκόνταψε και να πήγε μέσα στη θάλασσα και να πνίγηκε ενώ το τρίτο είναι να δολοφονήθηκε.

Ένα δεύτερο σενάριο είναι πως ζαλίστηκε ή σκόνταψε ή πήγε να βουτήξει και πνίγηκε, ενώ το τρίτο και χειρότερο σενάριο είναι πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια.


Αντιδήμαρχος Σύμης: «Το μονοπάτι που πήρε είναι βατό»

Ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης ανέφερε: «Υπάρχει πληροφορία ότι στις 14:00 εθεάθη στη στάση λεωφορείου και ο χρόνος συμπίπτει με το μισάωρο που θέλεις για να φύγεις από την παραλία του Αγίου Νικολάου για να φτάσεις στην περιοχή Πέδι. Περίπου στις 13:30 αποφάσισε να φύγει από την παραλία με τα πόδια και να διαβεί το μονοπάτι, το οποίο περνάνε πολλοί ξένοι. Είναι βατό, δεν είναι επικίνδυνο. Από την αριστερή πλευρά υπάρχει θάλασσα αλλά πρέπει να κινηθείς πολύ στην άκρη για να φτάσεις στη θάλασσα, γιατί ο δρόμος είναι πλατύς».

Για την μαρτυρία τα γυναίκας είπε πως αυτή «έχει κατατεθεί μπροστά και στην πυροσβεστική και την αστυνομία».

«Το Πέδι είναι τουριστική περιοχή, έχει πολλές επιχειρήσεις, οπότε πιστεύω κάποιος θα τον έχει δει. Ή στο χωριό θα πήγε με το λεωφορείο ή στο γιαλό, στο κατάλυμα που ενοικίαζε», σημείωσε.


To γράφημα της Daily Mail για την εξαφάνιση του Μόσλεϊ:

Θρίλερ στη Σύμη: «Μιλούσε με ένα ηλικιωμένο» λέει γυναίκα που είδε τελευταία φορά τον Dr Michael Mosley

Στην περιοχή Πέδι στη Σύμη επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη (05/06/2024).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μια γυναίκα είδε για τελευταία φορά τον παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, να συνομιλεί με έναν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή Πέδι στη Σύμη. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Μάλιστα όπως εξήγησε πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.


Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο 67χρονος Mosley, είχε βγει για περπάτημα και πιθανολογείται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις αρχές ο Dr Mosley, πιθανότατα έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου χθες Τετάρτη (05/06/2024). Τις αρχές ειδοποίησε η σύζυγός του η 62χρονη Dr Clare Bailey, καθώς δεν είχε γυρίσει 6 ώρες μετά την εξαφάνισή του.

Σύμη: ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας μία γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης (5/6). Στην επιχείρηση συμμετέχουν οι τοπικές αρχές, το Λιμενικό, ομάδες εθελοντών ενώ από το πρωί της Πέμπτης και η Πυροσβεστική. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Παπακαλοδούκας στο νησί βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ενώ έχουν έρθει και drones από το νησί της Ρόδου.

«Επέστρεψε από την παραλία, τον είδαν κάποιοι αλλά μετά χάθηκαν τα ίχνη του» επεσήμανε ο δήμαρχος της Σύμης.

«Δεν περπάτησε από τον κεντρικό δρόμο αλλά από περιπατητικό μονοπάτι σύμφωνα με μαρτυρία», σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Λένε ότι τον είδε μία κυρία να επιστρέφει από τον Άγιο Νικόλαο και εκτιμάται ότι δεν έφτασε στην παραλία Πέδι που είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει η διαδρομή που ακολούθησε δεν είχε χαράδρες».

Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας υποστήριξε ότι φαντάζει απίθανο να είναι στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του και εξετάζεται η πληροφορία ότι έφθασε στο Πεδί να είναι λανθασμένη. Μάλιστα ο δήμαρχος του νησιού εξωτερικεύει τα πιο εφιαλτικά σενάρια. «Πριν φθάσει στο δρομάκι εκείνο, μπορεί να ζαλίστηκε, να έπεσε στη θάλασσα και να τον έχει παρασύρει το κύμα. Μπορεί να έπαθε καμιά ανακοπή, πολλά είναι τα σενάρια», ανέφερε ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δίδοντας μία εφιαλτική διάσταση στην υπόθεση.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η ηγεσία της ΕΛΑΣ και σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Κωνσταντίας Δημογλίδου οι έρευνες που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.

«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικόλα με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή Πέδι της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 μ.μ. και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Κάθε προσπάθεια εντοπισμού του δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε από την πυροσβεστική να βοηθήσει στην επιχείρηση σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να δαγκώθηκε από φίδι, παραμένοντας τραυματισμένος κάπου».

Ο Dr Mosley ήταν σε διακοπές με τη σύζυγό του αφού ολοκλήρωσαν μαζί μια εθνική περιοδεία που ονομάζεται: «Τρώτε καλά, κοιμάστε καλύτερα, ζήστε περισσότερο».

Ποιος είναι ο Dr Michael Mosley

Ο 67χρονος παρουσιάζει τα τηλεοπτικά προγράμματα This Morning και το The One Show. Επίσης παρουσιάζει και το podcast υγείας Just One Thing για λογαριασμό του BBC.

Μάλιστα ο ίδιος έβαλε το λιθαράκι του ώστε να αυξηθεί η δημοτικότητα της δίαιτας 5:2 για την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα.

Σε τοπική ομάδα στο Facebook, χρήστης γράφει: «Έρχεται ομάδα έρευνας και διάσωσης από την Αθήνα με drones και άλλο πιο εξελιγμένο εξοπλισμό για να επεκτείνει την έρευνα.».

Στην ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε μια φωτογραφία του γιατρού, προστέθηκε: «Έχετε δει αυτόν τον άνθρωπο; Ξεκίνησε να επιστρέψει από το St Nick’s περίπου στις 13.30 και δεν κατάφερε να φτάσει σπίτι. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από τότε που τον είδαν τελευταία. Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι ένα γνώριμο πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς».