Latest News

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Σίκινος: Το τελευταίο μήνυμα της 73χρονης Γαλλίδας πριν εξαφανιστεί - «Έχω πέσει»


 Κορυφώνεται η αγωνία για τις δύο Γαλλίδες τουρίστριες στη Σίκινο, την ώρα που στο νησί συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για τον ...εντοπισμό τους.

Οι δύο ηλικιωμένες τουρίστριες, αγνοούνται από το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου και έκτοτε κάτοικοι, πυροσβέστες και εθελοντές, «χτενίζουν» τη Σίκινο για τον εντοπισμό τους. Πρόκειται για δύο Γαλλίδες τουρίστριες ηλικίας 73 και 64 ετών.

Οι νέες πληροφορίες, αναφέρουν πως η μία από τις δύο τουρίστριες, η 73χρονη, είχε στείλει μήνυμα εκείνη την ημέρα από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, μία φωτογραφία της πεσμένη στο έδαφος, γράφοντάς του «έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά». Σημειώνεται πως οι δυο τους έμεναν σε διαφορετικά καταλύματα.

Αυτό το μήνυμα ήταν το τελευταίο σημείο ζωής από εκείνες καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν από το μήνυμα να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού. Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια της περιοχής, τα οποία όμως δεν είναι όλα χαρτογραφημένα.

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη. Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές», ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Βασίλης Μαράκης.

Σίκινος: Τι λέει ο ιδιοκτήτης του καταλύματος για το μήνυμα

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα ο ιδιοκτήτης του καταλύματος της μία τουρίστριας, αποκαλύπτει τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα. Εξηγεί πως βλέποντας τις κλήσεις της, της έστειλε μήνυμα για να δει αν όλα είναι καλά, με την ίδια να του απαντά πως έχει πέσει και δεν αισθάνεται καλά.

Μια ώρα αργότερα ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή, ωστόσο δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, καθώς ο ξενοδόχος δεν μιλά γαλλικά και η 73χρονη δεν μιλά αγγλικά.  «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξύπνησα ήταν να της στείλω ένα μήνυμα, για να δω τι έχει συμβεί.

»Βλέπω ότι δεν απαντάει και την παίρνω τηλέφωνο. Στο τρίτο τηλέφωνο που της έκανα απάντησε. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει στα αγγλικά. Μου έλεγε κάτι λέξεις που δεν μπορούσα να καταλάβω και κλείνει το τηλέφωνο και μου στέλνει τη φωτογραφία», αναφέρει ο Ηλίας Γαβανάς.