Latest News

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ελεύθερος ο κηδεμόνας του πιτ μπουλ που επιτέθηκε σε 60χρονη και τον σκύλο της

 


Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο 36χρονος κηδεμόνας του πιτ μπουλ, που είχε επιτεθεί σε μια γυναίκα και τον μικρόσωμο σκύλο της στην περιοχή του Ευόσμου... Θεσσαλονίκης. 

Ο 36χρονος κηδεμόνας του πιτ μπουλ, το πρωί της Τρίτης εμφανίστηκε ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο ωστόσο να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Κατά την απολογία του, ο 36χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε λάβει όλα τα μέτρα για τη φύλαξη του σκύλου, τονίζοντας ότι το ζώο ουδέποτε είχε δημιουργήσει πρόβλημα κατά το παρελθόν. «Δεν μπορούσα να προβλέψω πως θα σκάψει κάτω από την περίφραξη όπου φυλάσσεται», ανέφερε, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Παράλληλα ανέφερε πως την ημέρα που έγινε το συμβάν ήταν στο εξωτερικό και μόλις πληροφορήθηκε τι συνέβη, ήρθε σε επικοινωνία με την 60χρονη. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο. Με τις ίδιες κατηγορίες διώκεται ένας 47χρονος, που είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος φύλαξης του σκύλου.

Μετά την απολογία του, όπου ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με την φροντίδα του σκύλου και πως ο ίδιος εργάζεται απλώς στην επιχείρηση του 36χρονου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, μετά το βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη στο χέρι της, στην προσπάθεια να προστατέψει τον σκύλο της.