Latest News

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Οπλοστάσιο στο Κερατσίνι: Το θρίλερ με τον 60χρονο που απειλούσε πολιτικούς με χειροβομβίδες - Συναγερμός 10 ημερών στην ΕΛ.ΑΣ.

 Σε συναγερμό 10 ημερών βρίσκονταν οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο 60χρονος Παλαιστίνιος, σουηδικής υπηκοότητας, ο οποίος πήρε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του... στο Κερατσίνι.

Το χρονικό της άγνωστης μέχρι χθες ιστορίας, που έθεσε σε «κόκκινο» συναγερμό την Κρατική Ασφάλεια υπό το φόβο ο 60χρονος να ετοίμαζε κάποιο χτύπημα επί ελληνικού εδάφους.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 20 Μαΐου 2024 διαβιβάστηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. από τη Europol πληροφορίες -προερχόμενες από τις Αρχές της Σουηδίας- σύμφωνα με τις οποίες άντρας που απειλούσε μέσω Tik Tok πολιτικούς έχει χαθεί από προσώπου γης. Η Αστυνομία της Σουηδίας τον αναζήτησε στο σπίτι του, ωστόσο, εκείνος είχε προλάβει να φύγει μαζί με την οικογένειά του. Στη Σουηδία κατείχε νόμιμα εφτά όπλα, τα οποία αναζητήθηκαν από τους Σουηδούς αστυνομικούς αλλά μάταια.

Οι Έλληνες αξιωματικοί ενημερώθηκαν από τη Europol ότι πιθανότατα τα πήρε μαζί του και ταξίδεψε με το αυτοκίνητό του στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε στην κατοχή του χειροβομβίδες τις οποίες απέκτησε με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει κατά πολιτικών. Υπό το φόβο να ετοίμαζε οποιοδήποτε χτύπημα επί ελληνικού εδάφους δόθηκε απόλυτη προτεραιότητα στον εντοπισμό του.

Το πρώτο βασικό στοιχείο που προέκυψε ήταν ότι ο 60χρονος αφίχθη στη χώρα μας με το αυτοκίνητό του (αμερικάνικης κατασκευής, με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας) στις 12 Απριλίου του 2023. Στη συνέχεια εξέδωσε ελληνικό φορολογικό μητρώο δηλώνοντας διεύθυνση κατοικίας στο Κερατσίνι. Εκεί τον εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή και του πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν έξι όπλα, σφαίρες, διόπτρες και ασύρματοι.

Στη Σουηδία δεν είχε μπει μόνο εκείνος στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών. Ο 25χρονος γιος του φερόταν ύποπτος σε υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών και εκβιασμών και αυτός ήταν ο λόγος αποχώρησης της οικογένειας από τη Σουηδία, καθώς -κατά μία εκδοχή- είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του που σχετίζονταν με τη δραστηριοποίησή του στη διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης, η 46χρονη σύζυγος του 60χρονου είχε μπει στο μικροσκόπιο των Σουηδών ως ύποπτη για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο 60χρονος φέρεται να είπε προφορικά στους αστυνομικούς ότι έφερε τα όπλα στην Ελλάδα βασισμένος στο γεγονός ότι εμπεριέχονταν στο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πυροβόλων Όπλων των Αρχών της Σουηδίας. Επίσης, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν τα χρησιμοποίησε για κυνήγι ή σκοποβολή στη χώρα μας, ούτε είναι εγγεγραμμένο μέλος κάποιου σκοπευτικού ομίλου. Οι σουηδικές Αρχές είχαν πληροφορίες, τις οποίες δεν μετέτρεψαν ωστόσο σε στοιχεία, που ανέφεραν ότι ο 60χρονος συνδέεται με εγκληματική οργάνωση, με την οποία ενδεχομένως να είχε έρθει σε ρήξη. Σημειώνεται πάντως ότι η δικογραφία σε βάρος του αφορά μόνο σε «ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις».

Η Κρατική Ασφάλεια θα ψάξει από εδώ και πέρα για τυχόν ύποπτες επαφές του 60χρονου στη χώρα μας, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς σε οποιοδήποτε δυνητικό σχέδιό του.