Latest News

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Θρίλερ στην Αμοργό: Αυτός είναι ο αγνοούμενος ο 59χρονος Αμερικάνος -Ενεργοποιήθηκε 112 για το στίγμα στα κινητά

Οι Αρχές στις Κυκλάδες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς από το μεσημέρι της Τρίτης ερευνούν την εξαφάνιση ενός 59χρονου Αμερικανού τουρίστα...

στην Αμοργό.

Τονίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί το 112 για τον εντοπισμό των κινητών του Αμερικανού τουρίστα.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης από την Αιγιάλη, ακολουθώντας ένα χαρτογραφημένο μονοπάτι με προορισμό τα Κατάπολα, αλλά όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έφτασε ποτέ.

Η εξαφάνισή του συμβαίνει λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Σύμη, επίσης ενώ ακολουθούσε ένα μονοπάτι.

Το τελευταίο στίγμα του 59χρονου ήταν στις 7:20 το πρωί, λίγο μετά την έναρξη της πεζοπορίας του, όταν έστειλε μια φωτογραφία της πινακίδας του μονοπατιού στην αδερφή του.

Η διαδρομή που είχε επιλέξει υπολογίζεται σε περίπου 4 ώρες. Ξεκινώντας στις 7:00 το πρωί, έπρεπε να φτάσει στον προορισμό του, τα Κατάπολα, γύρω στις 11:30.

Ωστόσο, πέρασαν 8 ώρες χωρίς καμία ένδειξη του 59χρονου. Ο φίλος του άρχισε να ανησυχεί και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του στα δύο κινητά που είχε μαζί του, χωρίς επιτυχία. Περίπου στις 3:30 το απόγευμα, ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές.

Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των εθελοντών διασωστών, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του χθες, και οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα στην περιοχή.

Καθοριστικής σημασίας είναι το στίγμα που θα δώσουν τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του, ένα με γαλλικό αριθμό και ένα με αμερικανικό.