Latest News

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Το Ισραήλ επιστρατεύει 50.000 εφέδρους για το μέτωπο με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

 Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε την επιστράτευση επιπλέον 50.000 εφέδρων στρατιωτών για την προετοιμασία μιας πιθανής κλιμάκωσης με τον Λίβανο... μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet μετέδωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει σήμερα την απόφαση να κληθούν επιπλέον 50.000 έφεδροι στρατιώτες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 350.000.


Σε σημερινές δηλώσεις του, στο πλαίσιο περιοδείας ασφαλείας του Ισραηλινού πρωθυπουργού στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ «είναι έτοιμο να αναλάβει ισχυρή δράση».  

«Στην αρχή του πολέμου, είπαμε ότι θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια τόσο στο νότο όσο και στο βορρά - και θα το κάνουμε» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά από συνάντηση με δυνάμεις ασφαλείας και πυροσβέστες που σταθμεύουν στην περιοχή, σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Arutz Sheva. «Όποιος νομίζει ότι θα μας κάνει κακό και θα καθόμαστε άπραγοι, κάνει μεγάλο λάθος», είπε ο Νετανιάχου. 

Ο Λίβανος υπήρξε σημείο ανάφλεξης στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς καθώς από την έναρξη του πολέμου, η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει τακτικά διασυνοριακά πυρά με το Ισραήλ. Από τις πρωτοφανείς επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τα ασσύμετρα αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 455 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 89 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 25 άνθρωποι, 14 στρατιωτικοί και 11 άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.