Latest News

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Φωτιά στη Σταμάτα: Νεκρός 45χρονος από ανακοπή μετά από εισπνοή καπνού

 


Ένας άντρας είναι νεκρός από τη φωτιά στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας, ηλικίας 45 ετών, βρισκόταν στη φωτιά στη Σταμάτα, επιχειρώντας να προστατεύσει την περιουσία του. Κατά την προσπάθειά του, εισέπνευσε καπνό και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τον παρέλαβε και ο άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΕΚΑΒ έχει ειδοποιηθεί και για ακόμα ένα περιστατικό δύσπνοιας λόγω εισπνοής καπνού από τις περιοχές που φλέγονται.

Με 20 εναέρια μέσα επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Σταμάτα που μαίνεται επικίνδυνα κοντά στις κατοικημένες περιοχές, ενώ ήδη έχει καταστρέψει μεγάλο τμήμα του δάσους.

Τα εναέρια μέσα θα πετούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, προκειμένου να μπορέσει να ελεγχθεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, ενώ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα. «Την ώρα που οι δυνάμεις μας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής της πυρκαγιάς, ξέσπασε δεύτερη, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά του λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα», δήλωσε νωρίτερα κατά την ενημέρωση της Πυρσβεστικής ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όπως είπε εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση, όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.