Latest News

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Καιρός: Πότε θα ξεπεράσει τους 40°C η θερμοκρασία (ΧΑΡΤΕΣ)

 Ανάσες δροσιάς φέρνουν οι βοριάδες που θα ξεκινήσουν από σήμερα, με το πρώτο κύμα καύσωνα να υποχωρεί και τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση 2 με... 3 βαθμούς. 

Για σήμερα, Πέμπτη ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου στα νότια και έως  τους 32 βαθμούς στα βόρεια, όμως, το διάλειμμα θα κρατήσει για ένα διήμερο.

KAIROS1_ef189.jpg

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει και πάλι από το Σάββατο, με τα στοιχεία να δείχνουν ένα νέο κύμα θερμής εισβολής από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Οι βοριάδες πάντως σήμερα μέχρι και το Σάββατο θα φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίου.

Τα δύσκολα, όμως, φαίνεται πως είναι μπροστά μας, καθώς φαίνεται πως φέτος το καλοκαίρι θα πιάσουμε και 50 βαθμούς Κελσίου.

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα και όχι στα τσιμέντα και στις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», ανέφερε χθες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, δίνοντας ένα... δυσοίωνο καιρικό στίγμα.

kairos_klearhos_marousakis_05_iouniou_2024_988cf_394ad.webp

Το Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ θα διατηρηθούν οι βοριάδες 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ας δούμε τα νεότερα για τη νέα θερμή εισβολή που διαφαίνεται από τις 10/06.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει πως από οι βοριάδες θα μειώσουν τη θερμοκρασία κατά 4 έως 6 βαθμούς από την Πέμπτη. Όμως ένα νέο κύμα καύσωνα θα εμφανιστεί από τη Δευτέρα, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει από το Σάββατο σταδιακά.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή και από τα δύο βασικά μετεωρολογικά κέντρα (Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο) παίρνουμε σήμα για έντονο κύμα καύσωνα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η εκτίμηση αυτή λόγω των αρκετών ημερών που μεσολαβούν είναι ακόμα επισφαλής».

Ο Θοδωρής Κολυδάς σε δική του ανάρτηση στο X δίνει ένα χάρτη, στον οποίο φαίνεται πως η θερμοκρασία στην Αττική υποχωρεί τις επόμενες ημέρες.