Latest News

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ο Ιούνιος κάνει «ποδαρικό» με γεύση από καλοκαίρι - Πού θα χτυπήσει 37άρια η θερμοκρασία

 


Ιδανικός για εκδρομές ή βουτιές στις παραλίες θα είναι ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Ευκαιρία για αποδράσεις ή μπάνιο στη θάλασσα καθώς η πρόγνωση των μετεωρολόγων μιλά για ιδιαίτερα... ζεστές ημέρες. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή 33-35, τη Δευτέρα 34-36 και την ερχόμενη Τρίτη τους 35-37.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η ζέστη θα κρατήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη παρότι θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από τα βορειοδυτικά.

καιροσ κολυδασ

Έρχεται μίνι καύσωνας στην Αττική

Τις επόμενες ημέρες έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές θα φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (1-2 Ιουνίου 2024) θα είναι ήδη αρκετά ζεστό, ενώ ο υδράργυρος θα συνεχίσει να ανεβαίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μάλιστα, αρκετές περιοχές εμφανίζονται ως... επίφοβες για να «κάψουν» τους κατοίκους τους.

«Υποψήφιες περιοχές για 40άρι. Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6», γράφει ο μετεωρολόγος του Alpha.

Όπως επισημαίνει: «Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι : Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει: Σάββατο 31, Κυριακή 33, Δευτέρα 36, Τρίτη 37-38. Καλά μπάνια!».

Σάκης Αρναούτογλου: Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

«Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 7/6 με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον... καιρό σας!

Από αύριο Σάββατο περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια στα ηπειρωτικά και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.»

καυσωνασ, καιροσ, ζεστη, αθηνα

Στην φωτογραφία ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει: «Η μέση θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 7 Ιουνίου με μια ματιά.

  • Για τη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και για την Αττική και την Κρήτη, μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε τη θερμοκρασία να είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη
  • Στις ορεινότερες περιοχές (π.χ. 500-1000 μέτρα υψόμετρο) αντίστοιχα, υπολογίστε τη θερμοκρασία να είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη αλλά με αυξημένη σχετική υγρασία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2024

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.