Latest News

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Διάσωση ομήρων από το Ισραήλ: Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πάνω από 274 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν

 Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς ανέφερε ότι τουλάχιστον 274 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της επιχείρηση κατά την οποία οι δυνάμεις του Ισραήλ απελευθέρωσαν... 4 ομήρους.

«Ο αριθμός των θυμάτων από τη σφαγή της ισραηλινής κατοχής στο στρατόπεδο Νουσεϊράτ έχει αυξηθεί σε 210 μάρτυρες και περισσότερους από 400 τραυματίες», ανέφερε το γραφείο ΜΜΕ της Χαμάς. Κοντά στη Νουσεϊράτ, το Σάββατο, ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε δεκάδες Παλαιστίνιους να τρέχουν για κάλυψη φοβούμενοι περαιτέρω ισραηλινά χτυπήματα.

Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι τα πτώματα σχεδόν 100 Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μαρτύρων αλ Άκσα μαζί με περισσότερους από 100 τραυματίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Khalil Degran στο Associated Press. Ο Ντεγκράν είπε αργότερα στο AP ότι συνολικά 210 νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μαρτύρων αλ Άκσα και στο νοσοκομείο αλ Άουντα, λέγοντας ότι μίλησε με τον διευθυντή εκεί. Οι αριθμοί του αλ Άουντα δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν αμέσως. Οι δημοσιογράφοι του AP είδαν δεκάδες πτώματα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο αλ Άκσα από τις περιοχές Νουσεϊράτ και Ντέιρ αλ Μπάλα. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ένα μωρό.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους ζωντανούς από την κεντρική Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο, ανακοίνωσε ο στρατός, μετά από ευρεία επιχείρηση στην οποία συνεργάστηκαν οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), η Σιν Μπετ και η αστυνομία του Ισραήλ. Οι τέσσερις όμηροι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ SuperNova στις 7 Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους, αναφέρει το Reuters. Ο στρατός είπε ότι διέσωσε τη 25χρονη Noa Argamani, τον 21χρονο Almog Meir Jan, τον 27χρονο Andrey Kozlov, και τον 40χρονο Shlomi Ziv.