Latest News

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Χαλκιδική: Συνέλαβαν 24χρονο μέλος της συμμορίας του «Έλληνα» στη Σουηδία – Φέρεται να έχει δολοφονήσει τον ράπερ «Einar»

 Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Σουηδίας με καταγωγή από το Καζκστάν χθες από την ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις σουηδικές Αρχές καθώς και με την υποστήριξη της Europol. Πώς συνδέεται με τη συμμορία του «Έλληνα»... στη Σουηδία.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., «από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, φυσίγγια και κινητά τηλέφωνα».

Η σύλληψη έγινε χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, σε περιοχή της Χαλκιδικής, και για τον συλληφθέντα είχαν περιέλθει πληροφορίες από τις Αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη Σουηδία.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και διερεύνηση περαιτέρω πληροφοριακών στοιχείων, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του στην Κασσάνδρα ΧαλκιδικήςΚατά τον αστυνομικό έλεγχο, επέδειξε πλαστή ταυτότητα αλλοδαπών Αρχών, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψή του.

Σε επακόλουθη σωματική έρευνα καθώς και έρευνα στην οικία που διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2.830 ευρώ,
5 κινητά τηλέφωνα,
2 φορητοί υπολογιστές
χρυσίζουσα αλυσίδα με στρογγυλό χρυσίζον μενταγιόν,
ασημίζον ρολόι
πιστόλι με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια
32 φυσίγγια, και
νάιλον συσκευασία συνολικού μεικτού βάρους 24,1 γραμμαρίων, περιέχουσα ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας».

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Επιπλέον, θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, καθώς από τις σουηδικές Αρχές εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρία.

Πώς συνδέεται με τον «Έλληνα» από την Σουηδία

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη Σουηδία, στην οποία αρχηγός φέρεται να είναι ο ελληνικής καταγωγής Μίκαελ Τενέζος, γνωστός και ως «Greken» ή «Έλληνας», είναι ο 24χρονος που συνελήφθη στη Χαλκιδική.

Για τον νεαρό είχαν περιέλθει στην ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες από τις Αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο, καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη Σουηδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος είναι υψηλόβαθμο μέλος της συμμορίας του ελληνικής καταγωγής Σουηδού Μίκαελ Τενέζος, γνωστού και ως «Greken» ή «Έλληνα». Η συμμορία, στην οποία κατηγορείται ότι μετέχει, φέρεται να έχει διαπράξει τη δολοφονία του Σουηδού ράπερ «Einar».

Ο συλληφθείς ήταν 20 ημέρες στην Ελλάδα για διακοπές, μαζί με συγγενικά του πρόσωπα σε βίλα στη Χαλκιδική. Κάτω από το μαξιλάρι του είχε ένα πιστόλι, αρκετά χρυσαφικά μεγάλης αξίας και κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας».