Latest News

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024 με SMS: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία

 Η διαδιακτυακή πλατφόρμα για τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2024 και την ενημέρωση των υποψηφίων για τα αποτελέσματά τους με SMS... (smsresults.minedu.gov.gr) άνοιξε επίσημα τη Δευτέρα (17/06) και θα παραμείνει διαθέσιμη έως και την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσω των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για:

  • Τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν
  • Τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα βγουν στα τέλη Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2024 - Η διαδικασία για το smsresults.minedu.gov.gr

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό, το οποίο δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.