Latest News

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου- Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα 8,65μ.

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος αθλητής στο άλμα εις μήκος, κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη και πλέον βάζει στόχο την κορυφή του βάθρου στους Ολυμπικούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται... στο Παρίσι. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Μίλτος, Τεντόγλου, έκανε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο, καθώς το πέμπτο άλμα του στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου άγγιξε τα 8,65 μ. και απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Λίγα λεπτά αργότερα, στο έκτο άλμα του, επανέλαβε το 8,65 μ. 

Σημειώνεται, ότι κατέρριψε και το προσωπικό του ρεκόρ. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ για δύο εκατοστά, αλλά είναι κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει στο Παρίσι. 

Αναδείχτηκε χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο , χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το 2023  και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022.

Επίσης, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022 και στη Γλασκώβη το 2024, πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, χρυσός πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη, και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021 και το 2023.

Μίλτος Τεντόγλου μετά το χρυσό μετάλλιο: «Κατάρα που έκανα δύο φορές 8,65μ»

«Να ζητήσω συγγνώμη, τα έχω δώσει όλα, είμαι πολύ κουρασμένος. Προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο. Κατάρα που έκανα δύο φορές 8,65μ.» ανέφερε χαρακτηριστικά στις πρώτες δηλώσεις του μετά το χρυσό μετάλλιο στη Ρώμη ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε για έκτη φορά - τρίτη συνεχόμενη - πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ έκανε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος. «Βοήθησε το κλίμα και ο διάδρομος που ήταν τόσο καλά φτιαγμένος. Είμαι καλύτερος στα σκληρά στάδια, είναι φανταστικό το ταρτάν. Έκανα πολύ καλό αγώνα, όπως και οι υπόλοιποι αθλήματος» επισήμανε. 

Στην ερώτηση ότι είναι ο καλύτερος τελικός σε άλμα εις μήκος είπε «για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός. Απίστευτη ποιότητα. Είμαστε όλοι κτήνη εδώ πέρα. Και ο Τσέχος που είναι πιτσιρικάς. Ο Πορτογάλος με τα άκυρα, επίσης καλός. Φανταστική δωδεκάδα. Μπράβο σε όλους».