Latest News

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Καιρός: Ευρωεκλογές 2024 με κύμα ζέστης και 37 βαθμούς κατά τόπους


Πολύ καλό καιρό σε γενικές γραμμές προβλέπεται για την Κυριακή (09/06), την ημέρα των ευρωεκλογών 2024 στην Ελλάδα... αλλά με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η συγκεντρωμένη σκόνη σταδιακά. Ακόμα, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (08/06) από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή (08/06). Πιθανότητα τοπικών όμβρων, το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και - τοπικά - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται, σύμφωνα με τη σχετική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στα κεντρικά τους 37 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και - τοπικά - τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί - πρόσκαιρα - έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου - Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ - ΗΠΕΙΡΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου - Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και - τοπικά - στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και - τοπικά - 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων κατά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός, Πρόγνωση Καιρού

Ο καιρός την Κυριακή (09/06) από το meteo.gr

Aρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, την Κυριακή (09/06), με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά οι οποίες, το μεσημέρι και το απόγευμα, θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Θεσσαλία από 20 έως 36, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 32, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 21 έως 34, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 36, στις Κυκλάδες από 22 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 και στην Κρήτη από 23 έως 33.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, σύμφωνα με τη σχετική πρόγνωση καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει για το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού