Latest News

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ρεκόρ αποχής στην Κροατία - Ψήφισε μόνο το 16.6% -Ρεκόρ συμμετοχής στη Γαλλία


 Ρεκόρ αποχής σημειώθηκε στις φετινές Ευρωεκλογές στην Κροατία...

με βάση τα στοιχεία των καταμετρήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι το μεσημέρι, μόλις το 7% των Κροατών είχε προσέλθει στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές. Έπειτα μέχρι τις 16:30 το απόγευμα, η συμμετοχή των ψηφοφόρων διαμορφώθηκε στο 16,6%.

Ωστόσο η συμμετοχή σε εκλογικές αναμετρήσεις και τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία κινούνταν σε μέτρια επίπεδα. Το 2013 στο 14.6%, το 2014 στο 16.5% και το 2019 στο 21.3%.

Ρεκόρ συμμετοχής στη Γαλλία

Την ίδια ώρα η Γαλλία σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής, καθώς μέχρι τις 5 το απόγευμα, το 45,26% των ψηφοφόρων είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, ενώ είναι σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την αντίστοιχη προσέλευση του 2019 την ίδια ώρα. 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ψήφισε νωρίτερα στο Λε Τουκέ, έναν θερινό προορισμό όπου με τη σύζυγό του έχουν σπίτι. Πρόκειται για τις τελευταίες εθνικές εκλογές της προεδρίας του Μακρόν, με μια εκστρατεία που επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε εσωτερικά ζητήματα.