Latest News

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κρήτη για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη μετά τον ξυλοδαρμό- Συνελήφθησαν δύο 24χρονοι Έλληνες

 Σε δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη προχώρησε η αστυνομία...

στα Χανιά.

Συνελήφθησαν δύο 24χρονοι Έλληνες, καθώς διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή που προηγήθηκε του θανάτου του 20χρονου.

Από τα πέντε άτομα που είχαν προσαχθεί χθες Τρίτη, μετά το περιστατικό, στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς φαίνεται πως δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους. Προς το παρόν η σύλληψη των δυο 24χρονων αφορά στην συμμετοχή τους στην συμπλοκή.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την αιτία θανάτου προκειμένου να αποφασισθούν οι οριστικές κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων και να ολοκληρωθεί η δικογραφία της υπόθεσης.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της συμπλοκής. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ο άτυχος νέος χτυπήθηκε άγρια από ομάδα νεαρών μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει, περπάτησε σε άσχημη κατάσταση μέχρι την πλατεία όπου και κατέρρευσε.

Πάντως η δημοτική κοινότητα Καλυβών έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την παραβατική δράση ομάδων στην περιοχή ζητώντας την λήψη μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης 11/6 σημειώθηκε άγρια συμπλοκή στην παραλιακή περιοχή των Καλυβών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξε ξυλοδαρμός και κυνηγητό του 20χρονου ο οποίος φτάνοντας σε κεντρικό σημείο του χωριού, κατέρρευσε. Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 20χρονο ενώ διασώστες που έσπευσαν με ασθενοφόρο, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Άμεσα ο νεαρός διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων όπου παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες των ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έχασε την μάχη για την ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το εάν ο 20χρονος φέρει χτυπήματα και για την ακριβή αιτία του θανάτου του, προκειμένου να εξεταστεί εάν και ποιες από τις πέντε προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις καθώς και για το τι θα περιλαμβάνει η δικογραφία που θα σχηματιστεί.

Στο μεταξύ η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί από το περιστατικό και στις 15:00 καλείται σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβών, η οποία – να σημειωθεί – συχνά έχει καταγγείλει σε αστυνομικές και δικαστικές αρχές την παραβατικότητα ομάδων ατόμων.