Latest News

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Τραγωδία στου Παπάγου: Πατέρας 2 παιδιών ο 47χρονος δημοτικός υπάλληλος – «Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας»

 


Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/6) στην περιοχή του Παπάγου, όταν ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλος καθαριότητας καταπλακώθηκε από δέντρο, στη διάρκεια εργασιών για την... κοπή του.

Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που γίνονταν εργασίες σε σχολικό συγκρότημα, στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Αργυροκάστρου, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από τον δήμο Χολαργού – Παπάγου, ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έχουν μεταφερθεί οι υπόλοιποι εργάτες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος και δίνουν κατάθεση για το περιστατικό.

«Ήταν εργατικό έγκλημα»

«Ήταν εργατικό έγκλημα. Δεν τηρήθηκαν μέτρα ασφαλείας. Έχουν γίνει διάφορα στον δήμο Παπάγου – Χολαργού, πριν μια εβδομάδα κατέρρευσε παράθυρο στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου και από θαύμα δεν χτύπησε σοβαρά εργαζόμενος του σχολείου. Τώρα είναι το δεύτερο σε δύο εβδομάδες, έπεσε ένας ευκάλυπτος σε έναν 47χρονο μόνιμο υπάλληλο της υπηρεσίας πρασίνου, πατέρα δύο παιδιών. Δεν υπήρχαν μέσα ατομικής προστασίας, δεν υπήρχαν άλλοι υπάλληλοι να συγκρατούν το δέντρο, είχε απομακρυνθεί ο γερανός στο τελευταίο στάδιο κοπής. Υπήρξε σειρά παραλείψεων» είπε για το δυστύχημα ο δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Αντώνης Ρεκλείτης.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του δήμου

Ο δήμος Παπάγου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του 47χρονου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι οδυνηρό να αποχαιρετούμε έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο, έναν άνθρωπο, με σημαντική προσφορά στο Δήμο μας, που επιτελούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook. 

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του δήμου έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την πρόωρη απώλεια δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος εργαζόταν στην υπηρεσία πρασίνου και έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας.

Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και στους δημότες, εργατικός, που ξεχώριζε για την ευαισθησία του, την προθυμία και την αφοσίωσή του στο έργο που επιτελούσε.

Είναι οδυνηρό να αποχαιρετούμε έναν ευσυνείδητο εργαζόμενο, έναν άνθρωπο, με σημαντική προσφορά στο Δήμο μας, που επιτελούσε με αυταπάρνηση τα καθήκοντά του.