Latest News

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Εντάλματα για τους «μπουρλοτιέρηδες» της Ύδρας: Το σκάφος «Περσεφόνη» με 17 αλλοδαπούς ύποπτο για τη φωτιά


Νέες εξελίξεις για τη φωτιά στην Ύδρα που προκλήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής  καθώς το σκάφος από το οποίο φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα βεγγαλικά που άναψαν τις φλόγες στο πευκοδάκος του νησιού, καταπλέει... στη Βουλιαγμένη.


Ειδικότερα, εντοπίστηκε στη Βουλιαγμένη όπου έχει ελλιμενιστεί, το Σάββατο (22/06), το σκάφος από το οποίο φέρεται να έχουν εκτοξευθεί τα πυροτεχνήματα που έβαλαν φωτιά στο δάσος της Ύδρας.

 Η προϊσταμένη της ΕΙσαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Μαραγκάκη, ενημερώνεται για τις έρευνες που διενεργούν το Λιμενικό και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται καταθέσεις στην Ύδρα και μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους που ονομάζεται «Περσεφόνη» και να οδηγηθεί στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω σκάφος είχε ενοικιαστεί και σε αυτό επέβαιναν 17 αλλοδαποί, οι οποίοι φέρεται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και να προκλήθηκε, έτσι, η φωτιά στην Ύδρα. Οι ίδιοι, μάλιστα, αρκέστηκαν στο να ειδοποιήσουν τις πυροσβεστικές Αρχές και έφυγαν από τα ανοιχτά του νησιού.

Φωτιά Τώρα, Φωτιά, Ύδρα

Έτσι, λοιπόν, οι «μπουρλοτιέρηδες» της Ύδρας αναμένεται να δώσουν κατάθεση στο Λιμενικό Σώμα, στη Βουλιαγμένη.

Οργή στην Ύδρα για τη φωτιά από βεγγαλικά

Την αγανάκτησή του εξέφρασε, το Σάββατο (22/06), ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, για τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί, το βράδυ της Παρασκευής (21/06), στο πευκοδάσος. Μάλιστα, ο ίδιος επικαλέστηκε δημοσίευμα που θέλει την πυρκαγιά να προκλήθηκε από βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν από μία θαλαμηγό.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε: «Εμείς ειδοποιήθηκαμε [σ.σ. για τη φωτιά] γύρω στις 22:40 και, μάλιστα, μας ειδοποίησαν οι γείτονές μας, οι Σπετσιώτες, γιατί εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην άκρη του νησιού, στη "μύτη" όπως λέμε που βλέπει προς τις Σπέτσες. Εμείς από την πόλη της Ύδρας δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε, ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική, το αστυνομικό τμήμα, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ύδρας που από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην περιοχή – μια δύσβατη περιοχή. Μάλιστα, μας έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση θα έλεγα δημοσίευμα ότι η φωτιά ξεκίνησε από φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε ή πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό. Πραγματικά, μεγάλη αγανάκτηση. Την υπόθεση θα αναλάβουν οι αρμόδιες Αρχές, αλλά υπάρχει αυτό το δημοσίευμα που εμάς μας έχει προκαλέσει αγανάκτησ, γιατί στην περιοχή που εκδηλώθηκε [σ.σ. η φωτιά], δεν είναι οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα.

Ο Γιώργος Κουκουδάκης, επίσης, σημείωσε: «Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή, για την ώρα τουλάχιστον, ελπίζω να μην δυναμώσει ο αέρας. Σε συνεργασία με τους νομικούς του δήμου, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. […] Αν ισχύει αυτό, είναι κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα».

Η φωτιά στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής (21/06)

Επισημαίνεται ότι η πυρκαγιά στην Ύδρα προκλήθηκε σε δύσβατο και απόκρημνο μέρος με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος. Μάλιστα, στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής διά θαλάσσης. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά έκαψε πευκοδάσος σε σημείο που είναι εξαιρετικά δύσβατο. Η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από κάποιο σκάφος.

Πάντως, όπως τονίζουν οι πληροφορίες, οι επιβάτες του σκάφους όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν τις Αρχές και έφυγαν. Ευτυχώς, δεν απειλήθηκε κάποιος οικισμός.