Latest News

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ποινή 12 μηνών εξαγοράσιμη στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του - Οι όροι που του επιβλήθηκαν

 


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετατρέψιμη προς... δέκα ευρώ ημερησίως.

Επιπλέον, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την παθούσα δημοσιογράφο μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 45χρονος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και κατέθεσαν η μέχρι πριν λίγες ημέρες σύντροφος του η οποία, μάλιστα, δήλωσε και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και η εν διαστάσει σύζυγός του.

Συγκλονίζει η περιγραφή της δημοσιογράφου

Παράλληλα, σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου, η δημοσιογράφος που κατήγγειλε συνάδελφό της στην ΕΡΤ για κακοποίηση.

Εξιστορώντας το πώς ξεκίνησαν όλα, η 30χρονη εξήγησε πως μετά από διάλογο που είχαν για τη σχέση τους, καθώς και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνη του είπε πως θέλει να χωρίσουν. Εκείνος, σύμφωνα με την ίδια, εξύβριζε τη σύζυγό του και έλεγε πως δεν του δίνει διαζύγιο.

«Όταν του είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί εκνευρίστηκε. Άρχισε να με κατηγορεί και να με βρίζει χυδαία. Με έλεγε τρελή, κ*****α, εμμονική. Άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση και γι’ αυτό θέλω να χωρίσουμε. Μετά άρχισε να με φτύνει», περιέγραψε η γυναίκα.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου πετούσε νερό και κόκα κόλα. Του έλεγα “φύγε από το σπίτι μου, θέλω να χωρίσουμε” και μου έβαζε τρικλοποδιές. Μου έριχνε χαστούκια, και ανάποδα χαστούκια, με συνέπεια να τραυματιστώ στη γνάθο και να μην μπορώ να κλείσω το σαγόνι μου. Κατάφερα να τον διώξω με τα χίλια ζόρια. Ήμουν σε κατάσταση σοκ, πονούσα πολύ, μου τραβούσε και τα μαλλιά μέσα σε όλα αυτά. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ», προσθέτει.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, τότε έφυγε από το σπίτι και κάλεσε έναν φίλο της.

Τι είπε στην απολογία του ο δημοσιογράφος 

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν από μια σκηνή ζηλοτυπίας που ξεκίνησε η καταγγέλλουσα. «Ήμουν στην Ύδρα για ρεπορτάζ, είχα ανεβάσει στόρις στο Facebook και μου είπε εκείνη ότι “ψάχνω λάικ από γκομενάκια”. […] Επιπλέον, δεχόμουν πίεση για να πάρω διαζύγιο. […] Έσβησα τις φωτογραφίες που την ενοχλούσαν, γυρισα και συναντηθήκαμε στην λεωφόρο Αθηνών. Μετά μου είπε θέλω να δω ποιοι σου έχουν κάνει λάικ στα στόρι. Τότε είδε φωτογραφίες της εν διαστάσει συζύγου μου. Υπήρξε μια έκρηξη θυμού με βρισιές αισχρές, τότε δέχτηκα το πρώτο χτύπημα στο στήθος με τις παλάμες, μετά δυο χαστούκια στο πρόσωπο. Της είπα “τι κάνεις”. Μετά της έφτυσα την κόκα κόλα στο πρόσωπό της και την έβρισα. Συνέχισα να την απωθώ με δύναμη μεν… Μου έλεγε να φύγω από το σπίτι. Έφτασα στην πόρτα και με έβριζε και δέχτηκα άλλα δυο χαστούκια, στην πόρτα και το ασανσέρ. Χαστούκια που έμειναν αναπάντητα. Δεν ανταπέδιδα. Ωστόσο η απαρχή είναι ψευδές αυτό που είπε. Εκείνη ξεκίνησε όλον αυτόν τον ξυλοδαρμό και εγώ απλά αμύνθηκα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος. Σχετικά με τα μηνύματα που έστειλε είπε ότι ήταν με ξεκάθαρη διάθεση συμφιλίωσης.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του δημοσιογράφου, ο οποίος εργαζόταν στην ΕΡΤ αλλά απομακρύνθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ασκήθηκε από την εισαγγελέα της Αθήνας, Αγγελική Τριανταφύλλου, ποινική δίωξη για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή. Για αυτήν την κατηγορία οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο και όχι για τον ξυλοδαρμό.

Η υπόθεση έχει δύο σκέλη και διαχωρίστηκε από την εισαγγελία για τον εξής λόγο: Το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή είναι το μόνο που είχε αυτόφωρο χαρακτήρα και αφορά στα απειλητικά μηνύματα μέσω sms που εστάλησαν από τον δημοσιογράφο στη σύντροφό του. Αυτός είναι και ο λόγος που συνελήφθη.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, δηλαδή για τον ξυλοδαρμό της νυν συντρόφου του αλλά και της εν διαστάσει συζύγου του, που όμως δεν είχαν αυτόφωρο χαρακτήρα επειδή διαπράχθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, εκτός αυτοφώρου.