Latest News

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα: Στη μάχη με τις φλόγες και ο στρατός - Καίγεται δασική έκταση στο Κατσιμίδι, μήνυμα από το 112


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα στην περιοχή Κατσιμίδι...

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τη φωτιά να καίει μέσα στον δρυμό αλλά όπως έγινε γνωστό κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση προς τα Βασιλικά Κτήματα Τατοϊου.

Γίνεται μάχη να μην εισέλθει η φωτιά στον δρυμό αλλά αυτό που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου στο σημείο φτάνουν τα 100 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασσημάκη, η φωτιά κινείται προς τη Βαρυμπόμπη χωρίς να υπάρχει προσώρας κίνδυνος.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν πλησίον του σημείου, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 20 οχήματα 4 πεζοπόρα, 6 ελικόπτερα 4 αεροσκάφη, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Στη μάχη με τις φλόγες μπαίνει και ο στρατός. Στην περιοχή σπεύδει και ελικόπτερο Σινούκ.

Δεν απειλούνται κατοικίες.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν, είναι δύσκολες και επικίνδυνες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ήχησε το 112

112 2a469

παρνηθα φωτια τωρα

Η φωτιά όπως φαίνεται από Παπάγου

φωτια τωρα παρνηθα δρυμος πυροσβεστικη

φωτια στην παρνηθα

Σύννεφο καπνού όπως φαίνεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια