Latest News

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ενές Καντέρ: Έδωσα 110 εκατ. δολάρια στον Γκιουλέν - Μένω στο ενοίκιο και είμαι χωρίς αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ο διάσημος Τούρκος μπασκετμπολίστας, Ενές Καντέρ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το επώνυμό του σε Φρίντομ και ο οποίος δηλώνει υιοθετημένος γιος του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αποκάλυψε ότι δεν του έχει μείνει σχεδόν τίποτα, από τα λεφτά που έβγαλε από... το ΝΒΑ.

Σε ένα βίντεο στο οποίο εξιστορεί την προσωπική του κατάσταση ο Καντέρ αποκαλύπτει ότι από το επιτυχημένο πέρασμά του από το ΝΒΑ κέρδισε περί τα 110 εκατομμύρια δολάρια. Το σύνολο των χρημάτων, όπως είπε πήγαν στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και το κίνημά του, του οποίου είναι ένθερμος υποστηρικτής και λόγω του οποίου έχει κηρυχθεί persona non grata από τον Ερντογάν, ο οποίος είχε φυλακίσει τον πατέρα του.

Ο Καντέρ είπε ότι πλέον ζει σε ένα μικρό σπίτι, πληρώνει ενοίκιο και δεν έχει τη δυνατότητα να έχει αυτοκίνητο.

Η δήλωση του Καντέρ επιδέχεται ερμηνείας φυσικά. Από τη μία θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Καντέρ εξαπατήθηκε από την οργάνωση και έμεινε «ταπί και ψύχραιμος». Αυτό που ενισχύει αυτή την πιθανότητα είναι το γεγονός ότι την ίδια κατάληξη είχε και ο θρύλος της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τουρκίας, Χακάν Σουκούρ, ο οποίος είχε μάλιστα δηλώσει ότι  άνθρωποι μέσα από την οργάνωση τον εξαπάτησαν.

Από την άλλη, θα μπορούσε να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του ανιψιού του Φετουλάχ Γκιουλέν, Αμπού Σαλαμέ, ο οποίος, με αφορμή το περιστατικό, όπου δημοσιογράφος του CNN Türk είχε καταγγείλει ότι του επιτέθηκε γκιουλενιστής στις ΗΠΑ, είχε βγει και είχε αποκαλύψει ότι μέλη της οργάνωσης απήγαγαν τον αυτοεξόριστο στην Πενσιλβάνια ιμάμη για να πάρουν τα ηνία της οργάνωσης, η οποία περνά δύσκολες, οικονομικώς, στιγμές.