Latest News

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δολοφονία 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία: Δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού στον 37χρονο

 


Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 11χρονης σε ερημική αγροτική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι... της Ηλείας.

Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια μετέβησαν τις μεσημβρινές ώρες στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στον Πύργο, ώστε να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του 37χρονου, αλλά και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία που προβλέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για μετάβαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας στο κτίριο της Αστυνομίας ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς κατά την διάρκεια προσαγωγής του δράστη νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από συγκεντρωμένους που επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Εναντίον του δράστη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Σημειώνεται, ότι ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Το χρονικό της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία

Ο 37χρονος έπεισε την 11χρνονη να τον ακολουθήσει, την παρέλαβε με το αυτοκίνητό του από το χωριό της, Μυρτιά Ηλείας και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι, για να συνευρεθεί μαζί της. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, όταν το κορίτσι αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, εκείνος την έριξε στο έδαφος και την χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα να την σκοτώσει. Στη συνέχεια, έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό του παιδιού και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, πήγε στο σπίτι του κοριτσιού, με αφορμή τη συγγενική σχέση με την οικογένεια. Εκεί, το παιδί έπλυνε το αυτοκίνητό του και κατόπιν ο 37χρονος, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα το ότι ήθελε να την κεράσει, την κάλεσε να τον ακολουθήσει. Στο αυτοκίνητο, αφού οδήγησε σε ερημική περιοχή το παιδί, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ζήτησε να έχουν ερωτική συνεύρεση. Όταν το παιδί αρνήθηκε, τότε άρχισε να τη χτυπά για να την σκοτώσει. 

Από τον έλεγχο των στοιχείων του άντρα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο κατά των τριών δικαστών στη Ζάκυνθο, που είχαν αφήσει τον δράστη ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, παρότι τον καταδίκασαν σε εννέα χρόνια φυλάκιση, για βιασμό ανήλικου κοριτσιού.