Latest News

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Συναγερμός στη Μαγνησία για την καταλληλότητα του νερού: Πάνω από 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

 


Ανησυχία επικρατεί στον δήμο Ρήγα Φεραίου στην Μαγνησία, μετά την είδηση πως πλέον τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν ξεπεράσει... τα 100.

Το Σάββατο έγινε γνωστό πως δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίστηκαν σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, με αποτέλεσμα στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου να νοσηλεύονται επτά παιδιά εκτός κινδύνου αλλά και ένας 85χρονος στη ΜΕΘ. Ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 100 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσιάζοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, πιθανότατα από το νερό.

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Ριζόμυλο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης. Την ίδια ώρα, μετά την αποκάλυψη των κρουσμάτων, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες. «Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Υγείας της Μαγνησίας.

Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ μετά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία

«Να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον ΕΟΔΥ.