Latest News

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα σήκωσε το 15ο Champions League στο Γουέμπλεϊ

 


Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στον τελικό του... Champions League.


Το 15ο τρόπαιο του Champions League (ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπως ονομαζόταν έως το 1991) στην ατελείωτη συλλογή των Μαδριλένων ήρθε χάρις στα γκολ των Καρβαχάλ (74’) και Βινίσιους (83’), απέναντι στους Βεστφαλούς που «σφυροκόπησαν» για ένα ημίχρονο την άμυνα της Ρεάλ, αλλά δεν σκόραραν. Κι αυτό το πλήρωσαν εντέλει ακριβά…

Η Ρεάλ Μαδρίτης, αν και ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Champions League, φτάνοντας στην κατάκτηση του 15ου τροπαίου της με τα γκολ των Καρβαχάλ και Βινίσιους.

Άδικο το τελικό σκορ για την Ντόρτμουντ, η οποία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, έχασε πολλές ευκαιρίες να σημειώσει γκολ, αλλά τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το φαβορί στα χαρτιά πριν τη σέντρα του αγώνα, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Κουρτουά και το δοκάρι σταμάτησαν τους παίκτες της γερμανικής ομάδας.