Latest News

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Final Four Euroleague: Η στιγμή της αιματηρής συμπλοκής των Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο (Bίντεο ντοκουμέντο)

 Ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στη δημοσιότητα, την Κυριακή (26/05), καταγράφεται η στιγμή των επεισοδίων, το βράδυ του Σαββάτου (25/05), στο Βερολίνο, μεταξύ χούλιγκαν, που είχε σαν απολογισμό τον τραυματισμό 12 ατόμων – οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χαρακτηριστικά, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram, φαίνεται η συμπλοκή μεταξύ οπαδών έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό «Prenzlauer Allee» του Βερολίνου. Μάλιστα, στη λεζάντα αναγράφονται τα εξής: «Γύρω στις 11 το βράδυ [σ.σ. Σάββατο 25/05] σημειώθηκαν επεισόδια κατά τα οποία χούλιγκαν από διάφορες ελληνικές ομάδες μπάσκετ φορούσαν μάσκες και τραυματίζονταν μεταξύ τους με γκλομπ και ρόπαλα του μπέιζμπολ. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν, ορισμένα από τα οποία αιμορραγούσαν έντονα και πολλοί υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ένα άτομο υπέστη τραυματισμούς απειλητικούς για τη ζωή του. Στο σημείο βρισκόταν μεγάλο κλιμάκιο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 70 οχήματα».

Για την ώρα τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η κατάσταση της υγείας των 12 τραυματιών

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τραυματίστηκαν 12 άτομα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Βερολίνο. Ωστόσο, όσοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, έχουν βγει – ακόμη και εκείνος που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα, έγιναν πολλές προσαγωγές από τις γερμανικές Αρχές – όλοι ελληνικής καταγωγής – αλλά δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το iEidiseis, πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσα ότι όλοι οι τραυματίες – συνολικά 12 – βρίσκονταν εκτός κινδύνου ύστερα από επικοινωνία με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, με την ελληνική πρεσβεία δεν έχει – προς το παρόν – επικοινωνήσει κάποιος συγγενής.

Πάντως, ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας ήταν έτοιμη να μεταβεί στη Γερμανία καθώς έτσι συνηθίζεται, δηλαδή στυνομικοί να συνοδεύουν τους οπαδούς. Κάτι αντίστοιχο, φυσικά, γίνεται και όταν ξένοι οπαδοί έρχονται στη χώρας μας. Οι Γερμανοί, ωστόσο, δεν ζήτησαν τίποτα. Είχαν ενημερωθεί μέσω αλληλογραφίας ποιοι Έλληνες οπαδοί είναι αδελφοποιημενοι με οπαδούς γερμανικών ομάδων.

Βέβαια, μετά τα όσα έγιναν στο Βερολίνο, οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει ήδη επίσημο ερώτημα προς τις αντίστοιχες γερμανικές για να τους πουν τι συνέβη, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι, οι τραυματίες κ.λπ.

Το χρονικό των επεισοδίων στο Βερολίνο

Επισημαίνεται ότι, το βράδυ του Σαββάτου (25/05), γύρω στις 11 μ.μ., σημειώθηκε βίαιη συμπλοκή στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου «Prenzlauer Allee», στην οποία συμμετείχαν οπαδοί του μπάσκετ και κατά την οποία τραυματίστηκαν 12 άτομα, εκ των οποίων ένα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και άλλα δύο σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση.