Latest News

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Βαλτιμόρη: Έπειτα από δύο μήνες απομάκρυναν το Dali από την γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

 Το Dali, το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης και προκάλεσε την κατάρρευσή της, μεταφέρεται έπειτα από δύο μήνες σε...

τοπική μαρίνα.

Το Σώμα Μηχανικού του Στρατού των ΗΠΑ στην περιφέρεια Βαλτιμόρης έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει τη διαδικασία μετακίνησης του Dali από τη σημερινή του θέση σε ένα θαλάσσιο τερματικό σταθμό. Η διαδικασία μετακίνησης του πλοίου θα διαρκέσει περίπου 18 ώρες και «θα διασφαλίσει ότι όλο το προσωπικό αντιμετώπισης γύρω από το M/V DALI διατηρεί τον έλεγχο».

Το φορτηγό πλοίο συνόδευαν πέντε ρυμουλκά σε μια μαρίνα που απέχει 2,5 μίλια από την τρέχουσα θέση του. Το πλοίο παραμένει στα νερά κοντά στην κατάρρευση από τότε που έπεσε η γέφυρα. Η μετακίνηση του πλοίου είναι ένα ορόσημο που θα συμβάλει στην ανάκτηση και τον καθαρισμό των εναπομεινάντων υπολειμμάτων της γέφυρας και στην επαναλειτουργία της πρόσβασης στο λιμάνι, ανέφερε το CBS News.

Το "Dali", ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μήκος 300 μέτρων, προσέκρουσε στις 26 Μαρτίου σε έναν πυλώνα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, προκαλώντας την κατάρρευσή της. Έξι εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες επισκευής στο οδόστρωμα της γέφυρας η οποία χτυπήθηκε από το πλοίο θεωρήθηκαν αγνοούμενοι. Δύο άλλοι είχαν διασωθεί.