Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Conference League: Ευρωπαϊκός θρίαμβος για τον Ολυμπιακό με γκολ του Ελ Κααμπί στο 115¨

 


Με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να σκοράρει σε ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League στον τελικό επί της Φιορεντίνα, της οποίας επιβλήθηκε στην παράταση με 1-0!

Εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά χωρίς σκορ το πρώτο μέρος

Στο 4' καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία του ματς και ήταν για τον Ολυμπιακό. Ωραία αντεπίθεση με τον Ποντένσε να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά και να πιάνει καλό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Τερατσιάνο να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 5' η Φιορεντίνα απείλησε. Ο Γκονσάλες μπήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Μπελότι ήταν άστοχο. Στο 8' οι «βιόλα» είχαν άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Ντοντό πλαγιοκόπησε, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και η άμυνα του Ολυμπιακού παραχώρησε κόρνερ.

Στη συνέχεια της φάσης και συγκεκριμένα στο 9’, η κατέληξε μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Μετά από γύρισμα του Μπιράγκι από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στο βάθος της «ερυθρόλευκης» εστίας μετά από την παρέμβαση του Μιλένκοβιτ, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος.

Ακολούθησε ένα καλό δίλεπτο για τη Φιορεντίνα. Στο 21’ η μπάλα στρώθηκε στον Μποναβεντούρα μετά από διώξιμο του Ρέτσου, αλλά το πλασέ του δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο Τζολάκης. Δευτερόλεπτα μετά, οι δύο τους ήταν ξανά πρωταγωνιστές, όταν ο Ιταλός μέσος βρέθηκε σε θέση βολής και λίγο πλάγια, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ του έκλεισε εξαιρετικά το πεδίο και τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Στο 25' ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία, έπειτα από κόρνερ, στο οποίο ο Ποντένσε πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Τερατσιάνο μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματός του.

Στο 39' η Φιορεντίνα είχε μια πολύ καλή στιγμή. Ο Μποναβεντούρα γέμισε, ο Κουαμέ πήρε την κεφαλιά, με τον Τζολάκη να αποκρούει, ενώ αστόχησε στη συνέχεια από καλή θέση ο Γκονσάλες, έχοντας πολλά σώματα μπροστά του.

Στο 40' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, μετά από εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Φιορεντίνα, αλλά ο Ελ Κααμπί άφησε την μπάλα να σκάσει, με αποτέλεσμα να δώσει χρόνο στον Τερατσιάνο για να αντιδράσει, ενώ στη συνέχεια οι δυο τους συγκρούστηκαν. Επιθετικό φάουλ του Μαροκινού.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έληξε χωρίς σκορ, παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Λιγότερες φάσεις, αλλά πιο μεγάλες στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια φάση που άπαντες στο γήπεδο «πάγωσαν». Σε μια εναέρια μονομαχία οι Ρέτσος και Μπελότι συγκρούστηκαν στον αέρα, έπεσαν στο έδαφος και φάνηκαν να έχουν πρόβλημα. Μάλιστα, ο στόπερ του Ολυμπιακού φάνηκε να ζαλίζεται πολύ και να μην μπορεί να συνεχίσει το ματς, αλλά τελικά έσφιξε τα δόντια και έπαιξε κανονικά.

Στο 57' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, όταν σε εξαιρετική κάθετη του Ντοντό, δεν υπήρξε καλή συνεννόηση μεταξύ Ρέτσου και Τζολάκη, αλλά ο Μπελότι βγήκε έξω με την μπάλα και δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Στο 62' ο Ολυμπιακός έβγαλε ωραία κόντρα, με τον Τσικίνιο να βρίσκει δεξιά τον Ροντινέι, που έκανε το γύρισμα και βρήκε τον Ποντένσε, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να τον κλείσει η άμυνα της Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα είχε δύο καλές στιγμές σε ένα 5λεπτο. Αρχικά στο 65' σε εκτέλεση κόρνερ του Αρτούρ από τα δεξιά, ο Μιλένκοβιτς κυριάρχησε στον αέρα, αλλά αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Στο 69' η ιταλική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Κουαμέ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σκαστό σουτ, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε επίσης με δύο ευκαιρίες μέσα σε 5 λεπτά. Στο 80’ ο Όρτα που είχε περάσει στο ματς νωρίτερα αντί του Τσικίνιο, φάουλ, εκτέλεσε πολύ ωραία το φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Ιμπόρα σηκώθηκε στο ύψος του πέναλτι, πήρε τη σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Τερατσιάνο.

Με τον ίδιο τρόπο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να σκοράρει ξανά. Στο 84' με νέα εκτέλεση φάουλ του Όρτα, ο Ελ Κααμπί μπήκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Φιορεντίνα.