Latest News

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Conference League: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στην OPAP Arena, παρούσα και η UEFA – Παραμένουν τα σενάρια για μεταφορά του τελικού

 Για σήμερα, Δευτέρα (13/5) έχει προγραμματιστεί η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στον μεγάλο τελικό του Conference League στις 29/5 στην OPAP Arena, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και... την Φιορεντίνα.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το «παρών» θα δώσουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οι οποίοι θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν, καθώς και οι υπεύθυνοι της UEFA.

Ο μεγάλος τελικός του Conference League είναι υψηλού κινδύνου λόγω της διεξαγωγής του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τον περασμένο Αύγουστο ένας Κροάτης οπαδός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου πριν από τα προκριματικά του Champions League ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ και αυτή τη φορά δεν είναι μόνο η κόντρα ΑΕΚ-Ολυμπιακού που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά και οι Ιταλοί οπαδοί που έρχονται στον τελικό, επίσης με άγριες διαθέσεις», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα μέτρα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και όπως είναι αναμενόμενο το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, πρόκειται να μετατραπεί σε «φρούριο».
ΕΛΑΣ σχεδιάζει με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην ενεργοποίηση του «πληροφοριακού» δικτύου

Στο στόχαστρο πρόκειται να μπουν κυρίως οπαδοί που έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές και που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα.

Έτσι, κρατική ασφάλεια, Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και Αντιτρομοκρατική, θα μετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και στο σύνολό της η ΕΛΑΣ.

«Ζωντανά» τα σενάρια για αλλαγή έδρας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα σενάρια για μεταφορά του τελικού του Conference League.

Μάλιστα, δημοσιεύματα από τη Ουγγγαρία, έκανα λόγο για διεξαγωγή του αγώνα στη Βουδαπέστη, επικαλούμενα «οργανωτικές δυσκολίες», που έχουν μεταφέρει ελληνικές πηγές.

Πάντως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού, τόνισε πως οι φίλαθλοι της πειραιώτικης ομάδας θα σεβαστούν απόλυτα την OPAP Arena το βράδυ της 29ης Μαΐου στον τελικό του Europa Conference League με τη Φιορεντίνα.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» πρόσθεσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί έχει δημιουργηθεί «θόρυβος» γύρω απ’ το συγκεκριμένο θέμα και υπογράμμισε πως το 2010 με δική του απόφαση είχε παραχωρηθεί το «Γ. Καραϊσκάκης» για να αγωνιστεί η ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό αγώνα της με την Νταντί Γιουνάιτεντ.