Συγκεκριμένα, σκηνοθετημένη είναι η καταγγελία για τη διάρρηξη που σημειώθηκε στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών στις 26 Απριλίου, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA στον χώρο.
Από την έρευνα της σήμανσης δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό σεσημασμένων ατόμων στον χώρο που έγινε η διάρρηξη, ενώ από την έρευνα του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρισκόταν στο γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε καν προσπάθεια να παραβιάσουν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να κλέψουν ή για να σβήσουν αρχεία.
Στην πόρτα που παραβιάστηκε βρέθηκαν τα αποτυπώματα ενός εργαζόμενου, ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της Ασφάλειας. Επίσης, οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και δεν άκουσαν θόρυβο από την παραβίαση της πόρτας. Από το αρχείο που κρατάει ο φύλακας δεν προέκυψε να υπήρχε επισκέπτης εκείνη την ημέρα και τις επίμαχες ώρες που κατήγγειλε ο διευθυντής πως έγινε η διάρρηξη.
Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της ανάλυσης από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών που έχει την έρευνα στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιο πρόσωπο για τη σκηνοθετημένη διάρρηξη. Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει σε ποιον θα ασκήσει δίωξη και ποια θα είναι αυτή η δίωξη.