Latest News

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Κάηκαν αποθήκες και γραφεία – Θα λειτουργήσει η παραγωγική μονάδα

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε εργοστάσιο στη Λαμία έκαψε ολοσχερώς αποθήκες και γραφεία, όχι όμως την παραγωγική μονάδα, που είναι έτοιμη να... λειτουργήσει άμεσα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην είσοδο του αποθηκευτικού χώρου, σύμφωνα με πληροφορίες. Άμεσα έσπευσε στο σημείο ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, όμως η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου και το έργο των πυροσβεστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.


Την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε ότι από τη φωτιά έχει καταστραφεί εντελώς το κτήριο των logistics, όπου βρίσκονται αποθήκες και γραφεία. Αντίθετα, σώθηκε η παραγωγική μονάδα που είναι λειτουργική και είναι θέμα χρόνου να ηλεκτροδοτηθεί και να λειτουργήσει κανονικά. Επίσης, δεν επηρεάστηκε το μεγαλύτερο μέρος των φορτηγών της εταιρείας, που μάλιστα ήταν ήδη φορτωμένα με εμπορεύματα, τα οποία και παραδόθηκαν ήδη σήμερα ενώ οι πωλητές του εργοστασίου εργάζονται επίσης, κανονικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εξάλλου, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου διενεργήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση των μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο έλεγχος είχε ολοκληρωθεί το Σάββατο και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα.