Latest News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ροζ Πάνθηρες: Αυτά είναι τα δύο μέλη της συμμορίας που είχαν ρημάξει τα κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο Σέρβων κακοποιών που συνελήφθησαν για σωρεία κλοπών σε κοσμηματοπωλεία...της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, γνωστοί ως «Ροζ πάνθηρες» συνελήφθησαν στις 24 Απριλίου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία. Η συνολική λεία τους ανέρχεται σε 120.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

1.(επ) JOVANOVIC ή MANGALOV (ον) ZORAN ή ANGEL του ZIVAN ή STOIMENOV και της IVANKA ή SVETLANA, γεννηθέντα την 11-10-1971 στη Σερβία και

2.(επ) TESIC ή PESIC (ον) SLADJAN του SVETOZAR και της SVETLANA, γεννηθέντα την 1-3-1974 στη Σερβία ή Σλοβενία

Πώς δρούσε η ομάδα «Pink Panthers»

Πρόκειται για μέλη της ευρύτερης διεθνικής εγκληματικής ομάδας «Pink Panthers», η οποία παρουσιάζει διεθνή δράση, στοχοποιώντας κυρίως κοσμηματοπωλεία, στα οποία διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, εφαρμόζοντας μεθοδολογία και τρόπους δράσης ανάλογα με τις δεξιότητες, τεχνικές και ικανότητες των μελών τους που βρίσκονται σαν πυρήνες σε κάθε χώρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2023, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο «ριφιφί».

Χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία είτε είχαν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, είτε ήταν καταχωρημένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους.