«Οι όροι που έθεσε ο Μπένι Γκαντζ είναι ξεπλυμένες λέξεις των οποίων το νόημα είναι σαφές: Το τέλος του πολέμου και μια ήττα για το Ισραήλ, η εγκατάλειψη των περισσότερων ομήρων, η παραμονή της Χαμάς ανέπαφη και η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους», ανέφερε το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του.
Μάλιστα, το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ρώτησε, επίσης, τον Μπένι Γκαντζ αν είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τα τάγματα της Χαμάς, να αντιταχθεί στην εισαγωγή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα και να αντιταχθεί στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί και για τα τρία.
«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου πιστεύει ότι η κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης είναι σημαντική για την επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής όλων των ομήρων μας, και αναμένει από τον Γκαντζ να διευκρινίσει τις θέσεις του στο κοινό για τα θέματα αυτά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ποια η απάντηση του Μπένι Γκαντζ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου
Η αποχώρηση του Μπένι Γκαντζ από το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο πολέμου δεν θα προκαλούσε κατάρρευση της κυβέρνησης του Μπενιαμί Νετανιάχου, επειδή δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού. Παρ' όλα αυτά, η πιθανή αποχώρησή του θα έβλαπτε την εικόνα της ενότητας, την οποία ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να προβάλει καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.
Από την πλευρά του ο Μπένι Γκαντζ, ως υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση ως απάντηση στο Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να «σέρνει τα πόδια του από φόβο για τους εξτρεμιστές στην κυβέρνησή του». Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, ο Μπένι Γκαντζ είπε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα είχε «τελειώσει την αποστολή» αν τον είχε ακούσει και είχε μπει στη Ράφα πριν από μήνες.