Latest News

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Θρίλερ στον αέρα: Αεροπλάνο προσγειώθηκε με την «κοιλιά»- Έκαιγε καύσιμα για τρεις ώρες πριν «κατέβει» [βίντεο]

 
Ένα ελαφρύ αεροπλάνο με τρία άτομα προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς εξοπλισμό προσγείωσης τη Δευτέρα στη Μελβούρνη, αφού έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο για σχεδόν τρεις ώρες για να κάψει... καύσιμα.

Ο 53χρονος πιλότος και οι επιβάτες του, ένας 60χρονος άνδρας και μια 65χρονη γυναίκα, περπάτησαν χωρίς βοήθεια από το δίδυμο στροβιλοκινητήρα Beechcraft Super King Air αφού προσγειώθηκαν σε διάδρομο στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ βόρεια του Σίδνεϊ, αστυνομία είπε ο Έφορος Γουέιν Χάμφρεϊ.

Οι παραϊατρικοί έλεγξαν και τους τρεις στο αεροδρόμιο, αλλά κανένας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είπε ο Χάμφρεϊ.

Το αεροπλάνο είχε μόλις απογειωθεί από το Νιούκαστλ για μια πτήση 180 χιλιομέτρων (112 μίλια) βόρεια προς το Πορτ Μακκουάρι, όταν ο πιλότος σήμανε συναγερμός σχετικά με «προβλήματα με τον εξοπλισμό προσγείωσης», είπε ο Χάμφρεϊ.

ADVERTISEMENT

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην άσφαλτο περίπου τρεις ώρες αργότερα στις 12:20 μ.μ. χωρίς επεισόδια όπως φαίνεται και σε βίντεο.

Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα ήταν μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που ήταν σε ετοιμότητα.

Το αεροπλάνο ανήκει στην Eastern Air Services με έδρα το Port Macquarie, η οποία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας της αεροπορίας Ron Bartsch είπε ότι ο πιλότος θα είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο Newcastle επειδή το αεροδρόμιο διέθετε καλύτερους πόρους αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης από ό, τι ήταν διαθέσιμο στο Port Macquarie.