Latest News

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Νέο μακελειό στο Μεξικό: Οκτώ νεκροί από επίθεση σε εμπορικό (ΒΙΝΤΕΟ Σκληρές εικόνες)

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς στην πολιτεία Morelos που βρίσκεται δίπλα στην Πόλη του Μεξικού...ανέφεραν οι αρχές 

Η επίθεση σημειώθηκε στον δήμο Huitzilac, έξω από έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με την τουριστική πόλη Cuernavaca.

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν επί τόπου, ενώ άλλοι τέσσερις πέθαναν αφού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Morelos.

Το Morelos είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους κατοίκους της Πόλης του Μεξικού, αν και συνορεύει με την ανήσυχη πολιτεία Guerrero, όπου λειτουργούν διάφορα καρτέλ ναρκωτικών.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και φερόμενων εγκληματιών άφησε πίσω της εννέα νεκρούς στην Κουερναβάκα.

ADVERTISEMENT

Περίπου 450.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί σε ολόκληρη τη χώρα από το 2006, όταν η κυβέρνηση εξαπέλυσε μια αμφιλεγόμενη επίθεση κατά των ναρκωτικών με τη συμμετοχή του στρατού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα πτώματα των οκτώ θυμάτων «παραδόθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία» και «οι έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Ουιτσιλάκ, ο Ραφαέλ Βάργκας, καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε τη βοήθεια της πολιτειακής και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Μορέλος υπάγονται διοικητικά πόλεις με θερμό κλίμα που αποτελούν προορισμό πολλών παραθεριστών, ιδίως κατοίκων της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, η Μορέλος γειτονεύει επίσης με την πολιτεία Γκερέρο, όπου δρουν αντίπαλα καρτέλ των ναρκωτικών και συχνά πλήττεται από το αέναο κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα.