Latest News

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο -Ποιος είναι ο δράστης

 


Σοκ προκαλεί το βίντεο με τους πυροβολισμούς που δέχθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο 59χρονος πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα. Ανάρτηση στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει πως ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται «σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση».

Στο βίντεο που κυκλοφορεί και φαίνεται η στιγμή που ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δέχεται την επίθεση, ακούγεται ο ήχος από πέντε πυροβολισμούς.

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά του Φίτσο

Πάντως, το πρόσωπο που πυροβόλησε πολλές φορές τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο «συνελήφθη» από τις Αρχές, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

«Η Αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και θα δώσει περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν», τόνισε η κ. Τσαπούτοβα, χαρακτηρίζοντας «επίθεση κατά της δημοκρατίας» την ενέργεια κατά του πολιτικού της αντιπάλου.

Ποιος είναι ο Γιουράι Τσιντούλα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια κατά του 59χρονου πολιτικού, είναι ο 71χρονος Σλοβάκος συγγραφέας, Γιουράι Τσιντούλα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα σλοβακικά ΜΜΕ, ο Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του Φίτσο, την ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με υποστηρικτές του. Όταν τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο 71χρονος είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005. Έως το 2016 ήταν πρόεδρος της λέσχης και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Εταιρείας Σλοβάκων συγγραφέων. Το 2016 εργαζόταν ως οδηγός σε εμπορικό κέντρο στο Λέβιτσε, τον τόπο καταγωγής του.

Ο Τσιντούλα, φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο, το οποίο έστρεψε κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Πολλά ευρωπαϊκά Μέσα υποστηρίζουν ότι ο συγγραφέας είναι υποστηρικτής του φιλελεύθερου αντιπολιτευόμενου κόμματος Προοδευτική Σλοβακία, το οποίο είχε προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση κατά του Φίτσο πριν αυτή ακυρωθεί.