Latest News

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Σλοβακία: Σε κατ΄οίκον νοσηλεία ο πρωθυπουργός Φίτσο - Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο 15 μέρες μετά την δολοφονική επίθεση

 Εκτός νοσοκομείο βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, σχεδόν 15 ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του...

Ο Ρόμπερτ Φίτσο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, στο οποίο νοσηλευόταν μετά την απόπειρα δολοφονίας του στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΤΑ3, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Νωρίτερα, το νοσοκομείο είχε ανακοινώσει ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική πορεία της υγείας του, συμπληρώνοντας ότι είχε ξεκινήσει μετεγχειρητική αποκατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος δέχτηκε επίθεση από ένοπλο στις 15 Μαΐου, την ώρα που χαιρετούσε πολίτες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου υποβλήθηκε σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Ο δράστης της επίθεσης, ο 71χρονος Γιουράι Τσίντουλα, συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.