Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το μωρό στη Βραυρώνα ήταν μέσα σε μία σακούλα και έφερε τραύμα στο κεφάλι.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν το τραύμα προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή εάν επήλθε μετά την εναπόθεση του βρέφους στα σκουπίδια και τη μεταφορά του με απορριμματοφόρο στη χωματερή.
Αστυνομικοί αναρωτήθηκαν «ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να βάλει ένα έμβρυο σε μία σακούλα και να το πετάξει στα σκουπίδια;».
Η 30χρονη μητέρα με καταγωγή από το Νεπάλ νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας παραμένει στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι νεοτέρας. Οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτουν σοβαρότατες ποινικές ευθύνες για τον πατέρα, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να πετάει τη σακούλα (που εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είχε το βρέφος) στα σκουπίδια.
Η ομολογία του συντρόφου
Αρχικά ο 30χρονος από το Νεπάλ αρνήθηκε τα πάντα στους αστυνομικούς αναφέροντας ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το συμβάν και για το γεγονός ότι απέβαλε ή γέννησε η σύντροφός του. Στη συνέχεια, όταν κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο αλλά και στοιχεία από το δωμάτιο «έσπασε» και κατέθεσε ότι η γυναίκα του γέννησε νεκρό το βρέφος και ότι εκείνος το πέταξε στα σκουπίδια γιατί τρομοκρατήθηκε ευρισκόμενος σε μία ξένη χώρα που δεν γνωρίζει τις νομικές συνέπειες μίας γέννας εκτός νοσοκομείου.
Το έμβρυο γεννήθηκε προχθές το βράδυ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εργάζονται και διαμένουν η μητέρα του και ο πατέρας του. Το ίδιο βράδυ -μετά τη γέννα ή την αποβολή- η μητέρα είχε μεταβεί σε νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρούς, οι οποίοι δε μπόρεσαν να διαπιστώσουν εάν απέβαλε ή εάν γέννησε.
Τα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί είναι τι προκάλεσε τον πρόωρο τοκετό ή την αποβολή, γιατί δεν μετέβησαν έγκαιρα στο νοσοκομείο, γιατί δεν ενημέρωσαν τις Αρχές και γιατί ο 30χρονος πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το έμβρυο ήταν τεσσάρων με πέντε μηνών.
Η θέση της γυναίκας στο Νεπάλ
Η γυναίκα που γέννησε ή απέβαλε μέσα στο ξενοδοχείο στη Βραυρώνα κατάγεται από το Νεπάλ. Ήρθε στην Ελλάδα μαζί με το σύντροφό της ως οικονομική μετανάστης και άρχισε να δουλεύει στο ξενοδοχείο της Βραυρώνας. Η πατρίδα της είναι ένας τόπος, όπου η θέση της γυναίκας διαφέρει σε σχέση με την Ελλάδα.
Το Νεπάλ είναι μία ασιατική χώρα στην οποία χιλιάδες έγκυες γυναίκες κάθε χρόνο στερούνται βασικών ιατρικών ελέγχων και παροχών. Μάλιστα, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να γεννούν στο σπίτι τους, σε καλύβες και άλλα καταλύματα, με τη βοήθεια μαμής ή των μεγαλύτερων παιδιών τους.
Όσον αφορά στο ποσοστό θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, 1 στις 122 γυναίκες κατά μέσο όρο χάνουν τη ζωή τους, τη στιγμή που στις αναπτυγμένες χώρες χάνει τη ζωή της μόλις 1 γυναίκα στις 7.300.