Latest News

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η Χαμάς εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Σειρήνες για επερχόμενους πυραύλους και ρουκέτες ήχησαν  στο κεντρικό Ισραήλ το μεσημέρι... της Κυριακής.

Όπως ισχυρίζεται η Χαμάς, αυτή ήταν που εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες, αναγκάζοντας σε πολλαπλές αναχαιτίσεις το σύστημα αεράμυνας Iron Dome, με την όλη προσπάθεια να γίνεται ορατή πάνω από το κεντρικό Ισραήλ. Η Χαμάς σε ανακοίνωσή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, μια επίθεση που συνιστά την πρώτη εναντίον του κεντρικού Ισραήλ εδώ και σχεδόν έξι μήνες.

Επίσημη ανακοίνωση από τον στρατό του Ισραήλ μιλά για 8 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Ράφα.«'Ενας αριθμός» από τα βλήματα αυτά, αναχαιτίστηκε, ανακοίνωσε ακόα το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προγραμματίζεται συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για σήμερα το απόγευμα για να συζητηθούν οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή ζημιές από την επίθεση - η πρώτη με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς, από τον Ιανουάριο. Οι Παλαιστίνιοι μαχητές συνέχισαν από τότε να εκτοξεύουν σποραδικά ρουκέτες και όλμους σε κοινότητες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας.