Latest News

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Φρέντι Μπελέρης: «Μαύρο» στη ζωντανή σύνδεση ενώ μιλούσε για τις περιουσίες στη Χειμάρρα

 «Προτεραιότητα μου είναι να προασπίσω τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αυτά που για εμάς δεν είναι αυτονόητα» δήλωσε μέσα από τη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρης σε συνέντευξή του, η οποία «κόπηκε» όταν μιλούσε για τα δικαιώματα της... ελληνικής μειονότητας.

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη του Φρέντη Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και κρατούμενου για πάνω από έναν χρόνο στις αλβανικές φυλακές, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της μοναδικής του -μέχρι στιγμής- συνέντευξης, η οποία δόθηκε μέσα από τις φυλακές του Φίερι, φαίνεται η δεσμοφύλακας που παρακολουθεί τη συνομιλία και την επίμαχη στιγμή που ο Μπελέρης μιλά για τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, τα δικαιώματά τους και τη στάση της κυβέρνησης Έντι Ράμα, η σύνδεση διακόπηκε και δεν επανήλθε ποτέ. 

«Είναι παράδοξο γιατί το καθεστώς Ράμα αποφάσισε μέσα σε μία μέρα να με φυλακίσει για αυτά που πιστεύω, με μία δίκη παρωδία και με μία διαδικασία που δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου και αυτά που ξέρουμε στη Δύση» είπε ο Φρέντη Μπελέρης, στον τηλεοπτικό αέρα του Mega. Για την καθημερινότητά του στη φυλακή, δήλωσε ότι δεν έχει καμία διακριτική μεταχείριση, αλλά ξυπνάει το πρωί με «την εικόνα της Παναγίας που μου είχε χαρίσει ο Μακαριώτατος Αναστάσιος και με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου. Είναι μία κατάσταση δύσκολη αλλά έχω την ευλογία και την τύχη να έχω τη συμπαράσταση φίλων, οικογένειας και, από ότι καταλαβαίνω, και όλων των Ελλήνων». 

Αναφορικά με τις επιδιώξεις του για το Ευρωκοινοβούλιο εφόσον εκλεγεί, είπε ότι «προτεραιότητα και σκοπός μου είναι να προασπίσω τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, αυτά που για εμάς δεν είναι αυτονόητα». «Όπως αποδείχτηκε τον τελευταίο καιρό, δεν έχουμε δικαίωμα στην περιουσία, στον αυτοπροσδιορισμό, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, στο τεκμήριο αθωότητας, είμαστε πολύ μακριά από αυτό που λέμε Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα και σε όλες τις δυτικές χώρες. Για όλα αυτά θα παλέψω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για όλα αυτά πιστεύω ότι πρέπει οι συμπολίτες μας να μου δώσουν τη δυνατότητα να παλέψω. Είναι ζητήματα που αξίζουν και είναι κρίμα το 2024 να υπάρχουν Έλληνες που να μην απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους» συνέχισε.