Latest News

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Νέες προκλήσεις Ράμα: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε ονόματα όπως υποχρεώθηκαν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα»

 Συνέχεια στις προκλήσεις από τον Έντι Ράμα, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επέβαλε στους Αλβανούς που διέμεναν στη χώρα να αλλάξουν το... όνομά τους.

Ο Ράμα κατηγόρησε την Ελλάδα, κατά τη συγκέντρωση με Αλβανούς μετανάστες που πραγματοποίησε στο Μιλάνο, ότι επιβλήθηκε στους Αλβανούς στην Ελλάδα να αλλάξουν το όνομά τους ως προϋπόθεση για να λάβουν χαρτιά, όπως μετέδωσε το himara.gr.

Στην ομιλία του, ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε: «Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς».

«Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική...», πρόσθεσε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά».

Προκλήσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια από Ράμα στους Έλληνες της Χειμάρρας

Όλα αυτά ενώ πριν μόλις δύο ημέρες είχε συνεχιστεί το επικοινωνιακό παιχνίδι από τον Ράμα, στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, αυτήν τη φορά με «μασάζ» στους Έλληνες της Χειμάρρας, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός βρέθηκε στην περιοχή, προκειμένου να αποδώσει 370 τίτλους ιδιοκτησίας συνολικά σε πολίτες που περίμεναν χρόνια για να εγκριθεί η αίτηση τους. Μάλιστα, άφησε στην άκρη το γνωστό επιθετικό ύφος και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στην ομιλία του, τους είπε ότι «είμαι ένας από εσάς, εδώ μεγάλωσα».

Σημειώνεται ότι ο Ράμα έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από την Αυλώνα, στην περιφέρεια στην οποία ανήκει η Χειμάρρα.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «δεν σας ξεχωρίζει κανένας, δεν σας κλέβει κανένας τις περιουσίες. Ό,τι πουλήθηκε, πουλήθηκε από τους ιδιοκτήτες και σε πολύ υψηλή τιμή». Ακόμη, προσέθεσε πως «είναι ψέμα και προπαγάνδα πως ό,τι γίνεται, γίνεται για να σας αρπάξουν τις περιουσίες».

Πάντως, οι κάτοικοι της Χειμάρρας βλέπουν εντελώς καχύποπτα τον Ράμα και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή θεωρείται ότι σύντομα η περιοχή θα οδηγηθεί εκ νέου σε δημοτικές εκλογές. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα «Αν θέλετε καυγά να πάτε στον Βαγγέλη Ντούλε, αν θέλετε να λύσετε προβλήματα να πάτε στον Βαγγέλη Τάβο».

Ο Ντούλες είναι ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες στο Αλβανικό Κοινοβούλιο. Ο Τάβος είναι ο Βορειοηπειρώτης εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας για την επίσκεψη Ράμα στη Χειμάρρα
Η επίσκεψη του Έντι Ράμα στη Χειμάρρα και τα όσα είπε, προκάλεσαν την αντίδραση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας - Ομόνοιας, η οποία με ανακοίωσή της σημείωσε:

«Σήμερα επέστρεψε στη Χιμάρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη.

Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει προλειαίνοντας το έδαφος για την διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Όχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τα οποία προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους «στρατηγικούς επενδυτές» της αυλής. Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική. Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας. Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ επέκταση στον Ελληνισμό. Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομουνιστικό καθεστώς κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους. Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στην μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Ο Πρωθυπουργός εγκαλείται εδώ και πολλούς μήνες αλλά κωφεύει έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εν τέλει θα καθυποτάξει την κοινωνία των πολιτών της Χιμάρας και θα συνεχίσει με πρακτικές τσιφλικά να καταληστεύεται την περιοχή παραβλέποντας το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Στην ουσία κάνει πιο δύσκολη την έξοδο απ’ το λαβύρινθο που έχει εγκλωβιστεί διότι έχει απολέσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του».